El ministre de Finances i portaveu del Govern d'Andorra, Eric Jover, ha presentat la seva dimissió irrevocable després que aquest mateix dilluns es fes públic que no havia presentat la declaració de l'impost de societats de la seva empresa des de 2019. Segons ha informat el govern andorrà en un comunicat, el fins ara secretari d'Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, assumirà el dimecres les funcions de Jover com a responsable de la cartera de Finances i també com a portaveu de l'executiu. Jover, a part de ser ministre (fins ara), és també l'administrador únic de Representacions Jover SLU, l'empresa familiar de la qual va assumir la gestió després de la mort del seu pare.

En una compareixença davant els mitjans aquest dilluns al matí ha admès la dificultat de "compaginar" el seu treball com a ministre amb la gestió de l'empresa i ha assegurat que la seva gestió empresarial no ha seguit els cànons per a fer créixer l'empresa o perquè obtingués beneficis. Així, ha explicat que ni el 2021 ni el 2022 es van emetre factures a clients i que només es va pagar als proveïdors, per la qual cosa l'empresa tenia pèrdues, i per això va fer aportacions econòmiques del seu patrimoni personal. La situació li va portar a "un error d'interpretació" de la llei, ja que considerava que, com l'empresa no facturava i no tenia beneficis, "no hi havia problema fiscal". Però l'Agència Tributària va contactar amb ell fa un any per aquests impagaments i li va obrir un expedient, que ha acabat amb una proposta de liquidació provisional d'uns 20.000 euros en total.

Després de la compareixença del matí, aquest dilluns a la tarda Jover ha tornat a comparèixer, aquesta vegada acompanyat del cap de Govern, Xavier Espot, per a anunciar que havia presentat la dimissió irrevocable i que Espot l'havia acceptat. Segons ha dit, ha pres la decisió perquè no es posi en dubte el projecte polític que representa i el treball que duu a terme el govern andorrà. Espot ha agraït l'actuació "absolutament exemplar" del ministre a l'hora de prendre una decisió que "demostra que està a l'altura de les circumstàncies" enfront de l'error comès per l'incompliment de les obligacions tributàries de la seva empresa.

El cap del govern també ha elogiat el treball de Jover com a responsable de Finances, així com quan va exercir de ministre d'Educació durant l'anterior legislatura. Jover ha fet balanç del seu treball al capdavant del Ministeri de Finances, centrat en els últims anys en la gestió de la pandèmia de la covid i el seu impacte en l'economia de l'estat. Precisament, ha destacat la diversificació del deute realitzat aquesta legislatura, amb emissions internacionals per primera vegada a Andorra i l'adhesió al Fons Monetari Internacional.