S'agreuja la crisi política al Regne Unit. La ministra d'Interior britànica, Suella Braverman, ha dimitit aquest dimecres després d'un mes i mig al càrrec, des de l'arribada al poder de Liz Truss com a primera ministra. Braverman ha explicat en una carta que dimiteix per haver infringit el codi ministerial, després d'haver enviat un correu des de la seva adreça personal a un altre parlamentari amb contingut d'una declaració del ministeri d'Interior sobre política migratòria que encara no s'havia fet pública. "Governar depèn que les persones acceptin la responsabilitat dels seus errors", ha afirmat l'ex ministra en una clara crítica a Liz Truss, que va demanar perdó pels errors comesos des de l'inici del mandat, però que es va negar a dimitir

Braverman mostra "preocupació" pel govern de Truss

"He comès un error, accepto la responsabilitat, dimiteixo", ha afirmat Braverman, que ha explicat que entén que "com a ministra d'Interior" ha promès "complir els estàndards més alts", i que per aquest motiu, havent comès un error, considera que "dimitir és el correcte". La ministra prossegueix a la carta de renúncia i defensa que "pretendre que no s'han comès errors, continuar com si ningú pogués veure que s'han comès, i esperar que màgicament les coses surtin bé" no és fer política de forma "seriosa". Una afirmació que insinua que el govern de Liz Truss no és seriós i que defuig les seves responsabilitats.

Però Braverman va més enllà, i fa explícita la seva crítica al govern de Liz Truss. Afirma que li "preocupa" la direcció del govern perquè ha trencat "promeses claus" que havien fet als votants i no s'ha compromès amb els objectius del programa electoral del Partit Conservador. Braverman posa d'exemples alguns elements de la seva cartera, que incloïen "reduir la migració, aturar la migració il·legal", i, en particular "aturar les perilloses pasteres" que intenten creuar el canal de la mànega. 

Grant Shapps, nou ministre d'Interior

El govern britànic no ha trigat a buscar un substitut per Braverman. Aquest serà Grant Shapps, que va ser ministre de Transports durant el govern de Boris Johnson, però va ser destituït per Truss quan va arribar al poder. 

Shapps és considerat un dels millors comunicadors del govern de Johnson, però la seva tria sorprèn, perquè no ha estat precisament favorable a Truss. Durant les primàries del Partit Conservador va donar suport al seu adversari, Rishi Sunak, i ja amb Truss al govern, es va mostrar crític amb la retallada d'impostos que plantejava el pla econòmic de la primera ministra, que finalment va haver de retirar. 

Augmenta la pressió a Downing Street

La dimissió de la ministra d'Interior arriba tan sols cinc dies després del cessament del ministre d'Economia, Kwasi Kwarteng, per part de Truss, per la polèmica causada per la seva proposta econòmica. Va ser reemplaçat per Jeremy Hunt, que va anul·lar tota l'estratègia econòmica que Truss havia pactat amb Kwarteng, fet que va fer perdre autoritat a la primera ministra. Aquest mateix dimecres, en la compareixença a la Càmera dels comuns, el líder del Partit Laborista, Keir Starmeru, ha demanat a Truss per què encara no havia dimitit després de la polèmica amb el pla econòmic. Ella ha argumentat que no ha dimitit perquè és una "lluitadora i no una desertora". 

La realitat és que les veus que demanen la seva dimissió són cada vegada més nombroses, i les últimes paraules de Braverman  no fan res més que atiar la polèmica al Downing Street. Els conservadors estarien buscant la persona idònia per substituir Truss, i fins i tot seria possible el retorn de Boris Johnson, que segons una enquesta interna dels Tories és el candidat favorit". Sigui com sigui, Liz Truss ara per ara no està disposada a renunciar, i assegura que acabarà la legislatura i fins i tot es presentarà com a cap dels Tories en les eleccions vinents. Però de moment, l'objectiu dels conservadors és evitar unes eleccions anticipades, ja que segons les últimes enquestes, perdrien amb una diferència de 30 punts respecte els laboristes.