L'eurocomissari de Comerç, l'irlandès Phil Hogan, ha anunciat aquest dimecres a la nit la seva dimissió per haver-se saltat les restriccions per la pandèmia assistint a un sopar amb unes 80 persones en un club de golf. "Com a representant públic, hauria d'haver estat més rigorós en el compliment de les normes per la covid-19", ha reconegut en un comunicat. La participació de Hogan al sopar –on també hi havia altres polítics- ha generat molta polèmica a Irlanda, on hi havia peticions perquè dimitís.

L'irlandès va demanar perdó a principis de setmana per l'escàndol que la premsa irlandesa descriu com a 'Golfgate'. Finalment, aquest dimecres ha optat per deixar el càrrec com a cap de la política comercial de la UE, una de les cartes més rellevants de la Comissió Von der Leyen.

Hogan ha assegurat que entén "l'enuig" dels ciutadans quan veuen que "els càrrecs públics no compleixen amb els estàndards que s'espera d'ells". A més, l'irlandès ha justificat la renúncia per l'atenció mediàtica que estava rebent el cas.

"Cada vegada era més clar que la controvèrsia sobre la meva recent visita a Irlanda s'estava convertint en una distracció de la meva tasca com a comissari de la UE i que minaria la meva feina en els mesos claus que afrontem", defensa en el comunicat.