El primer ministre del Líban, Saad Hariri, ha anunciat aquest dimarts la dimissió en bloc del seu Govern, després de dues setmanes de protestes massives contra el seu Executiu a tot el país. "Em dirigeixo al Palacio Baabda per presentar la dimissió del Govern al president, Michel Aoun, en resposta als molts libanesos que van sortir a les places per demanar el canvi", ha indicat en un breu discurs televisat per a tot el país.

El mandatari ha advertit que ja no pot "ocultar més" el fet que el Líban ha arribat a un "atzucac", per la qual cosa va posar la seva dimissió "en mans del president i de tots els libanesos", ja que Aoun ha d'acceptar o rebutjar la renúncia.

Les protestes contra Hariri i l'Executiu, van arrencar el 17 d'octubre, després que el Govern anunciés la seva intenció de taxar les trucades a través de serveis de missatgeria gratuïta per internet. Des d'aleshores, milers de persones han pres els carrers de Beirut i d'altres ciutats del país exigint la marxa del Govern i respostes contra la corrupció i la situació econòmica d'un país que després de 29 anys encara no pot garantir el subministrament d'electricitat.

Protestes liban - Efe

 

Efe

Hariri ja va dimitir per sorpresa el 2017, en un discurs televisat des de l'Aràbia Saudita, en el que llavors va denunciar que es preparava un atemptat contra la seva vida i va criticar la ingerència de l'Iran al seu país i al món àrab. Un mes després, va retirar la seva dimissió després d'una reunió extraordinària del Consell de ministres en la qual totes les forces polítiques libaneses es van comprometre a dissociar-se dels conflictes regionals