Un periodista espanyol ha estat detingut a Veneçuela, en el marc de la crisi política que pateix el país sud-americà, segons ha informat aquest dijous el Sindicat Nacional de Treballadors de la Premsa (SNTP) de Veneçuela.

Segons el SNTP, el detingut és Gonzalo Domínguez Loeda, periodista de l'Agència EFE. Uns altres dos reporters d'aquest mitjà, Maurén Barriga Vargas i Leonardo Muñoz, ambdós de nacionalitat colombiana, també han estat detinguts.

El SNTP ha confirmat a través del seu compte a la xarxa social Twitter que funcionaris del Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (SEBIN) "van anar a les oficines i es van emportar els treballadors de la premsa".

Hores abans, l'organització ha informat sobre la detenció aquest dimecres dels periodistes xilens Rodrigo Pérez i Gonzalo Barahona, de la cadena Pública TVN, i dels francesos Pierre Caillet i Baptiste des Monstiers, reporters del programa Quotidien de la cadena TF1. Tots haurien estat detinguts als voltants del Palau de Miraflores.

El SNTP ha anunciat més tard que els dos periodistes xilens ja han estat alliberats i deportats en un vol amb escala a Panamà.

Condemna del govern espanyol

El govern espanyol ha rebutjat  "enèrgicament" la detenció dels tres periodistes i el conductor membres de l'equip de l'Agència EFE. En un comunicat, l'executiu de Pedro Sánchez assegura que "des que va tenir coneixement de la detenció, a través de l'Ambaixada a Caracas, s'estan fent totes les gestions necessàries per a aconseguir el seu alliberament al més aviat possible".

A la mateixa nota, el govern espanyol requereix "novament" a les autoritats veneçolanes "respecte per l'Estat de dret, els drets humans i les llibertats fonamentals, de les quals la llibertat de premsa és un element central".