Almenys 116 persones han desaparegut en aigües del Mediterràni i 132 han estat rescatades després de naufragar l'embarcació en la qual provaven d'arribar de forma irregular a Europa, ha informat avui la Guàrdia Costanera líbia.

En declaracions a la premsa, el seu portaveu, Ayub Qasem, va explicar que l'embarcació, en la qual segons els supervivents viatjaven al voltant de 250 persones, havia sortit d'una platja pròxima a la ciutat de Khoms, un dels principals trampolins de la migració irregular del Mediterràni.

"Els rescatats van ser traslladats a terra, on van rebre els primers auxilis" abans de ser conduïts a centres de detenció sota el control del govern sostingut per l'ONU a Trípoli, va agregar el responsable sense oferir més detalls.

Hores abans, l'agència de Nacions Unides per als Refugiats ACNUR havia informat a través de xarxes socials de la possible mort de 150 migrants en naufragar una embarcació no segura davant les costes de Líbia.

Segons la font, que amb prou feines va donar detalls ni va especificar si la tragèdia va ocórrer en aigües internacionals, al voltant de 150 migrants més havien estat rescatats.

L'Organització Internacional de les Migracions (OIM) va xifrar aquesta setmana en 683 el nombre de persones que han mort en el que va d'any a les tres principals rutes d'emigració irregular al Mediterràni i va alertar de l'alt increment en la de l'oest, la que condueix a Espanya.