El president dels Estats Units, Joe Biden, i l'expresident i candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, es veuran les cares en dos debats televisats, un al juny i un altre al setembre. Ambdós polítics debatran el pròxim 27 de juny en un cara a cara organitzat pel canal de televisió nord-americà CNN a Atlanta. Es tracta del primer dels dos debats que els dos aspirants a presidir els Estats Units han acceptat protagonitzar abans de les eleccions presidencials que tindran lloc el pròxim 5 de novembre. El debat se celebrarà a les 21.00 hora de l'est (01.00 GMT) del 28 de juny en els estudis de la CNN a la ciutat d'Atlanta, en el crucial estat de Geòrgia.

"He rebut i acceptat una invitació de la CNN per debatre el 27 de juny. Depèn de tu, Donald. Com vas dir: en qualsevol lloc i en qualsevol moment", ha anunciat el president en un missatge en el seu compte de X. La CNN ha explicat per la seva part que la campanya de l'expresident Donald Trump, embrancat en múltiples embolics judicials, també ha acceptat la invitació.

 

 

L'acceptació del debat per part de les dues campanyes s'ha produït poc després que Biden proposés aquest dimecres a Trump dos debats cara a cara al juny i al setembre. En el seu missatge a X, Biden deia que Trump havia perdut dos debats amb ell el 2020 i que des d'aleshores no semblava mostrar interès, encara que "ara actua com si ell volgués debatre amb mi una altra vegada".

 

 


L'exmandatari, que fa setmanes que insta Biden a debatre amb ell, ha acceptat ràpidament la proposta. Aquest format trenca amb la tradició que regeix des de 1960 de fer els debats de cara a de cara poques setmanes abans de les eleccions, normalment a finals de setembre i octubre. Trump havia insistit a realitzar un debat primerenc, abans que comencessin a votar els estats que permeten vot anticipat des de moltes setmanes abans dels comicis.

Quan serà el segon debat?

El segon debat cara a cara tindrà lloc el setembre al canal ABC. Així ho ha assenyalat Biden en un missatge en X poc després d'haver informat sobre el primer, en la CNN. En el cas d'ABC, el debat se celebrarà el 10 de setembre.

 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!