El Kremlin ha utilitzat la televisió estatal russa, el conglomerat RT, per amenaçar Europa utilitzant el terrorisme energètic a través d'un missatge nadalenc. En l'anunci es mostra que l'any vinent, al continent europeu hauran de menjar-se les seves pròpies mascotes, si no aconsegueixen superar Putin. En el vídeo es mostra una família celebrant Nadal, i es pot veure com la mare de la família tapa els ulls de la seva filla, i posteriorment li mostra la seva sorpresa de Nadal en regalar-li un hàmster que porta un llaç vermell al cap.

Finalment, la nena apareix somrient i tota la família s'alegra i s'abraça. En la pantalla apareix un rètol que indica que estem al Nadal de 2021. A continuació, apareix un altre rètol que indica 'Nadal de 2022' per advertir que ha passat un any. L'anunci segueix amb el pare deixant la gàbia del hàmster sobre la taula, i seguidament, connecta les llums de l'arbre de Nadal. Es pot veure com la família utilitza l'energia que genera el hàmster en córrer a la roda. Mentre el hàmster produeix energia, la família seu al menjador amb les llums apagades i amb jerseis nadalencs. 

Amenaça el Nadal 2023

A continuació, es veuen imatges del Nadal de 2023, on es pot veure que la casa segueix sense llum, i la família apareix menjant una sopa. Tots apareixen abrigats, i quan el pare de la família s'empassa una cullerada del menjar, escup de sobte el corbatí que portava el hàmster. Seguidament, la mare de la família fa el senyal de silenci perquè la petita de la casa no s'assabenti que s'està menjant la seva pròpia mascota. Al final de l'anunci, es veu al pare sortir corrent per vomitar el menjar, i l'espot acaba amb el missatge "Bon Nadal antirus. Per si els teus mitjans de comunicació no t'informen d'on està això". 

Rússia, abans d'iniciar la guerra contra Ucraïna, subministrava aproximadament el 40% o el 50% de les importacions de gas natural de la Unió Europea (UE). 

El passat mes de març, els 27 països de la Unió Europea van prohibir la difusió dels mitjans estatals russos RT i Sputnik perquè consideraven que desinformaven sistemàticament sobre la invasió a Ucraïna. L'espot rus és en resposta d'aquesta decisió.