Israel i l'Iran van viure ahir una de les jornades que més ha disparat la tensió entre els dos països en els darrers anys, després que un dron, que Israel considera iranià mentre que l'Iran ho nega, entrés en l'espai aeri israelià. La resposta va ser el bombardeig de diverses instal·lacions a la ciutat des d'on es controlava el dispositiu, Palmira (Síria).

Síria va reaccionar a l'atac abatent un dels caces israelians F16, del qual van poder catapultar-se els dos pilots que l'ocupaven. Més tard, l'aviació israeliana tornaria a ser protagonista amb el bombardeig de les Forces Armades de Síria.    

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha advertit avui a través d'un comunicat que "les nostres normes d'acció no han canviat gens: seguirem atacant cada intent de colpejar-nos. Aquesta és i seguirà sent la nostra política". De la mateixa manera, Israel ha augmentat la vigilància de la frontera amb Síria als alts del Golan.

Per la seva banda, el secretari del Consell Suprem de Seguretat Nacional de l'Iran, Ali Shamakhani, ha posat més llenya al foc quan ha dit que "qualsevol error comès per Israel no quedarà sense resposta". Ha afegit que "l'equilibri de forces a la regió ha canviat" un cop abatut l'F16 per la bateria siriana. Tot i això, en el discurs ha assegurat que l'Iran no té relació amb l'abatiment de l'avió militar. L'Iran reconeix que té missions desplegades en terres sirianes, però afirma que tenen un caràcter merament consultiu.