Alemanya redoblarà i endurirà les seves restriccions a la vida pública i a l'activitat econòmica entre l'1 i el 6 d'abril, allargant els dies festius de Setmana Santa, per provar de frenar la tercera onada de la pandèmia.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i els caps de govern dels 16 estats federats van prendre aquesta decisió en una difícil reunió de més d'11 hores en la qual també es va fer marxa enrere en l'última relaxació de les restriccions per l'evolució negativa de la Covid amb el denominat "fre d'emergència".

alemania calli màscara coronavirus EFE

Cartells als carrers alemanys per recordar l'obligatorietat de la mascareta / EFE

Una Setmana Santa amb més dies festius

Així, juntament amb els dies festius habituals a Alemanya del Divendres Sant i Dilluns de Pasqua se sumaran aquest any per la pandèmia unes altres dues jornades extra, la del dijous previ i la del dimarts següent, que comptaran a efectes pràctics com a dies festius, va explicar la cancellera.

Tan sols alguns comerços essencials —i amb limitacions— podran obrir les  portes durant aquests cinc dies, com gasolineres, farmàcies i les botigues d'alimentació.

Prohibides les reunions en espais públics

A més, durant tots aquests dies regirà una prohibició nacional de reunió en espais públics, igual a la que es va aprovar per evitar les aglomeracions festives de la Nit de Cap d'Any i Any Nou.

"Veiem la intensitat del creixement exponencial i crec que els dies extra de Setmana Santa seran una contribució als esforços per controlar la pandèmia", va afirmar la cancellera.

A la trobada es va acordar així mateix prolongar totes les mesures contra la pandèmia fins al 18 d'abril i restringir de nou els contactes interpersonals a una persona externa als convivents.

"Era absolutament imprescindible fer servir el fre d'emergència", va afirmar respecte a la decisió de fer un pas enrere en l'estratègia de desescalada per l'augment de la incidència en l'últim mes.

sanitaris PCR coronavirus alemania EFE

Sanitaris alemanys realitzen proves de detecció de la Covid / EFE

Una situació "molt greu"

La cancellera va considerar que la situació és "molt greu" i va apuntar la importància de no "sobrecarregar el sistema sanitari".

"Tenim una nova pandèmia amb la propagació de la variant britànica", va assenyalar la cancellera, i va indicar que aquesta mutació és ja la dominant al país. Aquest virus és "més mortífer, més infecciós" i provoca convalescències més prolongades, va advertir.

 

Foto principal: La cancellera alemanya, Angela Merkel / EFE