L'exèrcit rus ha seguit bombardejant nuclis civils a diverses poblacions ucraïneses. A la regió de Khàrkiv diversos edificis han estat l'objectiu dels projectils russos, incloent-hi una escola. A Kíiv, una nit més, bombes russes s'han dirigit a edificis residencials. La regió de Luhansk també ha denunciat atacs russos sobre cases en diferents ciutats, segons la televisió ucraïnesa NEXTA. Tot i això, la població que segueix sent la més castigada per la invasió de Rússia és Mariúpol. Després d'hores de bombardejos, el president Zelenski ha fet un nou vídeo on no només s'ha adreçat a la seva població, sinó que ha apel·lat directament als ciutadans russos: "Ciutadans de Rússia! En què és diferent el vostre setge de Mariúpol del setge de Leningrad durant la Segona Guerra Mundial?", segons informa The Guardian

 

El setge a Leningrad és un dels episodis més foscos de la Segona Guerra Mundial, quan la població de la ciutat soviètica es va veure completament setiada i bombardejada per l'exèrcit nazi. Un context que ara Zelenski compara amb Mariúpol, on fins i tot un refugi on s'anunciava que hi havia nens ha estat bombardejat, però remarcant que ara són els russos qui assetgen la població civil d'una ciutat. També s'ha dirigit als soldats russos, a qui de nou els ha garantit que si deixen les armes, Ucraïna no prendrà represàlies contra ells. "Em dirigeixo als reclutes, que van ser llençats a aquesta guerra, no la seva guerra, i a altres soldats que encara tenen un instint d'autoconservació. Abaixeu els braços. És millor que morir al camp de batalla de la nostra terra", ha afirmat. 

L'atac al teatre de Mariúpol que servia de refugi no ha estat l'únic que en les darreres hores apuntava a la població civil, per això el president ucraïnès ha insistit: "Els crims de guerra de Rússia continuen. El món ha de reconèixer oficialment que Rússia s'ha convertit en un estat terrorista". Zelenski aleshores ha insistit en la necessitat de posar més sancions sobre Rússia. 

La comunitat internacional respon

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides es reunirà aquest dijous i tornarà a tractar la crisi a Ucraïna. Els Estats Units, el Regne Unit, França, Albània, Noruega i Irlanda han demanat aquesta reunió davant de l'empitjorament de la situació humanitària al país. Per la seva banda, Rússia ha demanat que s'ajornés aquesta reunió que hauria d'acabar amb un posicionament dels membres del consell de seguretat sobre el conflicte. Posicionament que d'entrada ja es dirigeix a denunciar les accions russes. 

Poc avenç

La invasió russa ja s'allarga 22 dies. El que en un principi semblava una acció militar ràpida per part de les tropes russes s'està allargant. La Intel·ligència britànica apunta que el motiu és la resposta ucraïnesa tan civil com militar, la qual hauria superat les expectatives dels russos. L'exèrcit de Rússia no només s'estaria trobant amb dificultats, també amb moltes baixes. Segons els militars nord-americans, fins ara, 7.000 soldats russos haurien mort en aquesta guerra. "L'exèrcit rus està patint pèrdues que no va tenir a Síria ni a Txetxènia; que les tropes soviètiques (no tenien) a l'Afganistan. Si la vostra guerra, la guerra contra el poble ucraïnès, continua, les mares de Rússia perdran més fills que a les guerres afganeses i txetxenes. Per què ho necessites?", ha sentenciat Zelenski.