La Xina ha anunciat aquest dimecres que dimarts va detectar 130 nous casos d'infecció de coronavirus asimptomàtica al país, en la primera vegada que informa sobre aquest tipus de persones, que són portadors del virus però no mostren cap símptoma de la malaltia.

Segons la Comissió Nacional de Salut, que va tardar diverses hores a publicar les dades d'avui, dos d'aquests 130 casos van ser confirmats com a coronavirus en les últimes 24 hores, mentre que uns altres 302 van ser donats d'alta.

En total romanen sota observació mèdica a tot el país 1.367 casos d'infecció asimptomàtica, la qual cosa suposa un descens de 174 respecte al dia anterior, va indicar la institució.

Fins al moment els casos asimptomàtics s'havien registrat però no s'incloïen en les dades oficials d'encomanats que proporcionen diàriament les autoritats sanitàries.

Això ha despertat el temor entre la població que els casos sense símptomes fossin nombrosos i poguessin provocar una nova onada d'infeccions al país.

El govern xinès va anunciar que a partir d'avui, 1 d'abril, començaria a fer públiques les dades de casos asimptomàtics per intentar aclarir els dubtes.

Dubtes sobre la capacitat de contagi

Els experts no es posen encara d'acord respecte a la capacitat de contagi que poden tenir aquest tipus de casos, però l'autoritat sanitària va indicar que tots s'hauran de sotmetre a una quarantena de 14 dies en un lloc designat.

Respecte a la resta de casos, la Comissió ha informat avui que dimarts es van registrar 36 nous malalts de coronavirus al país, 35 dels quals procedents de l'exterior, fet que suposa un descens davant dels 48 del dia anterior.

Set infectats van morir, sis dels quals a la província d'Hubei.

L'únic cas de contagi local es va detectar a la província meridional de Canton, mentre que es van comptabilitzar 26 casos sospitosos al país, tots relacionats amb persones arribades de l'estranger.

El total de casos "importats" des de l'exterior s'eleva a 691 i n'hi ha 169 de sospitosos relacionats amb aquests. Han estat donats d'alta 115 i cap no ha mort fins ara.

A tot Xina queden actius 2.004 casos de la malaltia, 466 dels quals en estat greu.

El total de casos al país s'eleva a 81.554, dels quals 76.238 ja s'han curat i 3.312 han mort.

A Hong Kong els infectats són 714, amb quatre morts, i 322 a Taiwan —que la Xina inclou en els seus recomptes nacionals en considerar-la una província rebel-, dels quals cinc van morir.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat