La Xina ha aconseguit eliminar els contagis locals per coronavirus. Des del 19 de març. oficialment no n'ha comptabilitzat cap. Aquest dimarts ha fet un pas més per controlar la malaltia en no haver registrat cap mort per coronavirus des del mes de gener.

Així ho ha confirmat el Ministeri de Salut de la Xina, que no amaga la seva preocupació pels anomenats contagis importats, positius de persones que han arribat de l'estranger.

81.740 casos confirmats

Fins avui els casos oficials confirmats són 81.740, amb 3.331 morts. Del total de contagis, 983 són importats segons les xifres oficials. Les persones que han superat la malatia són 77-167.

Això passa quan la ciutat de Wuhan, on va iniciar-se la pandèmia, es prepara per posar fi demà dimecres a 11 setmanes de quarentena i començar a recuperar deforma gradual la normalitat. Els comerços ja van obrir fa uns dies si bé només es pot accedir amb mascareta i amb un certificado que acredita que la persona esta sana.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat