La Comissió Nacional de Salut de la Xina va informar ahir de 57 nous casos detectats dissabte, 19 d'ells procedents de l'exterior i 38 a nivell local, dels quals 36 es van registrar a Pequín, després del brot de coronavirus detectat al principal mercat de la capital.

Aquest increment representa el més gran a tot el país en els últims dos mesos, des del passat 13 d'abril, mentre que el de Pequín suposa l'augment diari més gran de casos a la capital des que es publiquen les dades.


La ciutat havia anunciat ahir sis nous casos comptabilitzats el dia anterior després que es detectés un brot del virus al gran mercat a l'engròs de Xinfadi, que s'ha tancat amb pany i clau igual com uns altres cinc de la capital.

Dels 19 casos "importats", 17 es van detectar a la província meridional de Cantón, un a Xangai (aquest) i un a Chongqing (sud-oest).

Els altres dos contagis a nivell local, a més dels 36 de la capital, es van donar a la província nord-oriental de Liaoning, on ahir s'havia anunciat una infecció relacionada amb els casos de Pequín.

La comissió no va informar de cap nova mort a tot el país i va assenyalar que es va afegir un cas greu, que han estat donats d'alta dos nous pacients i que 542 contactes propers van ser alliberats d'observació mèdica.

El total de casos confirmats que romanen actius a la Xina ascendeix a 129, un d'ells greu, d'entre els 83.132 contagis comptabilitzats des del començament de la pandèmia, que ha causat 4.634 morts.

Respecte als casos asimptomàtics, que la Xina no comptabilitza com a casos confirmats, es van registrar nou nous contagis, sis d'ells importats de l'estranger. Entre els asimptomàtics locals, dos van passar a casos confirmats el mateix dia. Encara romanen 103 casos d'aquest tipus sota observació mèdica, 53 d'ells procedents de l'exterior.

A la regió semiautònoma de Hong Kong queden actius 45 casos dels 1.109 contagis que van produir quatre morts, mentre que a Taiwan hi ha 5 casos actius del total de 443 de confirmats que van causar set morts.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat