El The New York Times fa aquest divendres una portada xocant. Un gran gràfic de terrible impacte destaca en la primera plana del prestigiós diari novaiorquès per posar de relleu que la crisi del coronavirus és alarmant.

Precisament en les últimes hores s'ha confirmat que els Estats Units ja supera en casos la Xina i Itàlia com el país del món amb més contagis de Covid-19​. L'estat de Nova York n'és el focus més gran, amb gairebé 39.000 positius. Aquest fet destaca en una portada reveladora el perillós camí que agafen els EUA, i Donald Trump comença a veure la realitat d'una pandèmia que volia ignorar.

coronavirus estats units - efe

EFE

Però el problema no és només que els contagis augmentin i que, per tant, també ho facin les morts, sinó que tot això provocarà una crisi incalculable. En el citat gràfic no destaquen ni contagis ni morts, cosa que tots els nord-americans ja tenen en ment, sinó que hi destaca l'atur.

I segons les dades d'aquest dijous, ja han arribat als 3,3 milions d'aturats per culpa de l'impacte del coronavirus. Una xifra increïblement alta si es compara amb les de fa unes setmanes, que havien arribat a mínims històrics de desocupació. Ni és comparable amb un màxim històric com el del 2008-2009 durant la crisi financera de la bombolla immobiliària.

En la columna que apareix en portada expliquen que "els alarmants números, en un informe publicat pel Departament de Treball dijous, proporcionen algunes de les primeres dades dures sobre el peatge econòmic de la pandèmia del coronavirus". I afegeixen que "les xifres només proporcionen el primer toc del cataclisme econòmic en curs".The New York Times POrtada 27 03 2020

Un cataclisme de mesures descomunals als Estats Units. I recordem que ahir mateix ja van demanar als seus ciutadans residents a Espanya que tornessin d'immediat per la letalitat del coronavirus a l'estat espanyol.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat