Itàlia ha superat els 9.000 morts per coronavirus aquest divendres, concretament els morts ja són 9.134, després de registrar-se'n 969 en les últimes 24 hores, un augment rècord en el còmput de víctimes d'aquesta pandèmia.

Els casos positius en aquests moments ascendeixen a 66.414 d'infectats, amb 4.401 l'últim dia, una xifra que sembla mostrar que es conté l'augment dels contagis, segons les dades ofertes per Protecció Civil. Segons ha assegurat aquest matí el president de l'Institut Superior de Sanitat, Silvio Brusaferro, els contagis del coronavirus a Itàlia s'han alentit, però de moment no s'ha assolit el pic de la difusió, la qual cosa es preveu per a "els propers dies",

Des de la detecció del virus a Itàlia el 20 de febrer, s'han registrat un total de 86.489 casos positius i 10.950 persones ja han estat donades d'alta.

La situació més greu continua donant-se a la Llombardia, on aquest divendres han mort 541 persones més i els morts ja són 5.402. A tot el país hi ha 3.732 pacients en cures intensives, d'ells gairebé 1.300 en hospitals de la Llombardia és per això que les places de cures intensives han augmentat un 68% des de l'inici de la crisi, des de les 5.343 que hi havia abans fins a gairebé 9.000.

El Govern d'Itàlia havia anunciat el reclutament de 300 metges i immediatament va rebre una allau de propostes, d'uns 8.000 professionals, que s'uniran als hospitals del nord, a punt del col·lapse per la pandèmia del coronavirus. D'altra banda el Govern ha llançat un altre anunci per reclutar 500 infermers voluntaris.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat