Israel ja té data per fer la primera prova d'una vacuna del coronavirus en humans: serà l'1 de juny. D'aquesta manera ho ha anunciat el Centre de Recerca Biotecnològica de la Galilea (Migal), que a l'inici de la crisi pandèmica va anunciar que tindria la vacuna en qüestió de setmanes, segons informa el Jerusalem Post.

Els científics del Migal ja es troben en les fases finals per obtenir el component actiu de la vacuna, i ja només és qüestió de dies. La iniciativa se sumarà als projectes que també estan anunciats a la Xina i als Estats Units.

En una entrevista a finals del mes de febrer, el biotecnòleg Chen Katz es va comprometre a acabar la producció de la vacuna en unes 3 setmanes per intentar portar-la al mercat en 90 dies, però ha reconegut que ha trigat més temps perquè van demanar la reconstrucció genètica de la Xina, i aquesta va trigar a ser enviada.

Jerusalem Post

L'equip israelià assegura que tot ha estat qüestió de sort, perquè des de fa 4 anys desenvolupaven una vacuna contra un virus que produeix bronquitis infecciosa a les aus de corral, i es van adonar que l'ADN té una gran semblança amb l'ADN del coronavirus, amb la qual cosa es van trobar que tenien molta feina avançada.

Segons Katz, la vacuna primer es provarà amb persones joves sanes. "El marc científic de la vacuna es basa en un nou vector d'expressió de proteïnes, que forma i segrega una proteïna soluble quimèrica que lliura l'antigen viral als teixits de la mucosa mitjançant endocitosi autoactivada, provocant que el cos formi anticossos contra el virus", ha indicat.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat