El coronavirus ha desbordat la fossa comú de la illa de Hart, situada al barri del Bronx de Nova York (Estats Units). Unes imatges captades per drons i difoses a les xarxes socials en les últimes hores han permés veure com s'enterren desenes de cadàvers amb l'ús d'excavadores.

Aquesta illa és coneguda per ser la fossa comú de Nova York, on des de fa 150 anys s'enterren els cadàvers que no reclama ningú o de les famílies que no poden pagar un sepeli.

Habitualment, són els presos de la illa de Rikers els que duen a terme aquesta tasca. Ara, però, a causa de la crisi generada pel coronavirus, han necessitat reforços.

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha assegurat que la illa de Hart és el lloc indicat per abordar la necessitat "d'enterrament temporals" perquè ha estat "històricament utilitzat" per aquesta mena de casos.

"Si necessitem fer enterraments temporals per afrontar la crisi i després treballar amb cada família perquè ho puguin arreglar, tindrem la capacitat de fer-ho".

Des de l'Ajuntament s'ha reconegut que el número de cadàvers de persones mortes per la Covid-19 que s'estan acumulant és "equivalent a un 11 de setembre". A causa d'això les cambres refrigerades de l'Oficina Mèdica local aviat estaran plenes. Aquest problema s'estendrà també a hospitals, funeràries i cementiris.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat