El Ministeri d'Afers Estrangers d'Àustria ha elevat al màxim nivell la seva alerta de viatge per a Espanya, França i Suïssa, i ha cancel·lat totes les connexions aèries amb aquests tres països a partir de les 00.00 hores de dilluns, per la qual cosa insta els austríacs en aquests països a tornar com més aviat millor arran de la pandèmia del coronavirus.

"Atenció: alerta de viatge per a França, Suïssa i Espanya", assegura un missatge de l'esmentat ministeri publicat a Twitter. "Davant de la ràpida expansió del coronavirus, s'insta els viatgers austríacs a emprendre immediatament el viatge de tornada a les seves llars", afegeix. La breu nota acaba advertint que tots els vols als esmentats tres països quedaran prohibits a partir de la mitjanit de dilluns vinent.

Bitllet gratuït de tornada 

Per als territoris espanyol, francès i suís en regeix a partir d'avui l'alerta de viatge número 6, el màxim nivell de risc, que jurídicament permet als qui es trobin allà exigir un bitllet gratuït per tornar a Àustria. El ministeri insta els viatgers que evitin tornar a través de territori italià, ja que el país veí ja es troba en la mateixa qualificació de risc.

La línia aèria Austrian Airlines (AUA), pertanyent a l'alemanya Lufthansa, procedirà a cancel·lar totes les seves connexions aèries amb els esmentats països quan rebi la notificació oficial de la mesura, ha informat un portaveu de la companyia a la televisió pública austríaca ORF. De moment, es desconeix quant temps es mantindran vigents aquestes disposicions.

Tancament de comerços

El Govern d'Àustria, una coalició de conservadors i verds, ha ordenat avui el tancament de tots els comerços a partir de dilluns vinent, una mesura que se sumarà al tancament de guarderies, escoles i universitats i museus, entre d'altres. A més, va decretar una quarantena de dues setmanes a dues zones al Tirol austríac, entre elles les estacions d'esquí d'Ischgl i Sankt Anton, on tots els hotels han estat clausurats avui.

Després de comptabilitzar fins ara 432 casos positius amb coronavirus, inclòs un mort, les autoritats austríaques anticipen un fort augment de casos en els propers dies. L'objectiu de les severes restriccions és evitar un col·lapse del sistema sanitari.

Diversos casos de contagi es van donar en diversos departaments d'hospitals, el que ha obligat al seu tancament temporal i la quarantena a part del personal.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat