El número de contagis amb el coronavirus registrats en Alemanya ha augmentat en 24 hores en 2.958 fins als 13.957 i els morts ascendeixen a 31, onze més que fa un dia, segons dades facilitades per l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia, el centre competent en epidemiologia en aquest país.

En roda de premsa, el president del RKI, Lothar Wieler, ha parlat d'un "creixement exponencial" i ha precisat que la incidència a nivell federal s'ha situat així en 17 contagis per cada 100.000 habitants, amb clares diferències regionals, una cosa habitual en tota epidèmia, ha precisat.

Així, mentre els contagis en els estats federats de Renània del Nord-Westfàlia, Baden-Württemberg i Baviera ascendeixen a 3.497, 2.746 i 2.401 respectivament, segons les dades actualitzades a les 00.00 hores (23.GMT d'ahir), a Turíngia i Meckenburg-Antepomerania es van comptabilitzar 149 i 131 casos, respectivament.

Wieler va subratllar que som només a l'inici d'una epidèmia, "a baix a l'esquerra d'una corba" que creixerà cap a la dreta.

Va reiterar que Alemanya va reconèixer aviat que s'enfronta a una epidèmia perquè va començar ràpidament a realitzar proves.

La pandèmia segueix

"A Alemanya hem guanyat temps per preparar els hospitals", va dir, però va advertir que la pandèmia segueix i hi haurà més casos a tots els països.

En aquest sentit va manifestar que a hores d'ara espera que els hospitals estiguin preparats, perquè fa setmanes que els alerta sobre l'evolució de la pandèmia i davant d'aquesta situació seran necessaris "tants llits amb respiració assistida i tants llits a l'UCI com sigui possible".

"Estem tots davant d'una crisi d'una dimensió que mai no m'hauria imaginat", va afirmar.

Va tornar a fer una crida a la població en dir que només es pot alentir la propagacions del coronavirus si tots compleixen les regles del joc, per la qual cosa va apel·lar als que encara es mostren escèptics que "obrin d'una vegada els ulls davant d'aquesta realitat".

D'altra banda, va expressar les seves reserves sobre la idea d'una "immunitat de ramat" com la que es va practicar inicialment al Regne Unit, i consistent a aïllar únicament la població de risc i deixar que circuli el virus perquè la població s'encomani i aconseguir així una immunitat col·lectiva.

"Considerem que és molt difícil, perquè aquest virus es transmet amb molta facilitat" va argumentar.