Corea del Nord, país que manté tancades i barrades les seves fronteres per lluitar contra la Covid-19, ha aprovat una llei per desinfectar productes importats de cara a reactivar els seus intercanvis comercials, pràcticament inexistents des de fa mesos.

La llei va ser aprovada dimecres en una sessió de l'Assemblea Popular Suprema (parlament de facto el rol del qual és ratificar les decisions de la cúpula del règim), va informar l'agència estatal de notícies KCNA.

La nova norma gira entorn de "la defensa de la seguretat estatal i la protecció fidedigna de la vida de les persones a l'establir de manera estricta el sistema i l'ordre de desinfecció de les importacions en els punts fronterers", segons KCNA.

Hi haurà les "degudes sancions"

També estipula "les degudes sancions per infringir el procediment, els mètodes i l'ordre de desinfecció d'importacions i altres béns".

kim jong un coreja nord efe

Kim Jong Un visita les obres d'un nou hospital / Efe

L'aprovació d'aquesta llei podria suposar el reinici dels intercanvis comercials per a l'hermètic i empobrit país.

Fronteres blindades

Corea del Nord va tancar les seves fronteres el gener de 2020 i les ha blindat de manera creixent fins al punt de no permetre l'entrada de persones des de l'estranger i publicar l'agost passat un decret en el qual es dona ordre de disparar a tot el que s'apropi a zones frontereres per evitar l'entrada del coronavirus.

La setmana passada, Pyongyang va obligar un diplomàtic rus i la seva família a utilitzar una dresina per recórrer l'últim quilòmetre de via fèrria fronterera a l'hora d'abandonar el país i minimitzar així tot possible contacte amb l'exterior.

Al seu torn, el règim pràcticament no va exportar res des de la Xina en octubre-desembre, segons dades duaneres de Pequín.

Això fa témer enormement per la situació alimentària a Corea del Nord, que en aquest terreny no és autosuficient, obté més d'un 90 % de les seves exportacions de la Xina i a més va resultar durament colpejada per diversos tifons que van afectar els cultius l'any passat.

Corea del Nord continua sense reportar cap cas de Covid-19, després d'un possible cas atribuït a un desertor retornat, encara que porta dos mesos sense enviar cap dada sobre això a l'Organització de la Salut (OMS), incloent el nombre de proves diagnòstiques realitzades (fins al desembre havia testat unes 13.200 persones).

 

Imatge principal: El líder de Corea del Nord, Kim Jong Un / Efe