Corea del Nord ho ha tornat a fer. Aquest dilluns ha tornat a disparar míssils des de la seva costa, segons ha posat de manifest la seva veïna del Sud. En aquest context, Kim Yo-jong, la germana del líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha exposat que amb armes nuclears l'estat podria convertir el Pacífic en un "camp de tir".

Les proves han portat al líder del partit governant a Corea del Sud a advertir que les contínues provocacions de Pyongyang només validaven encara més les crides perquè Corea del Sud desenvolupi la seva pròpia dissuasió nuclear, un fet que augmentaria encara més les tensions a la península. 

Els llançaments es produeixen perquè Corea del Nord va disparar un míssil balístic intercontinental (ICBM) al mar, davant la costa oest del Japó, un fet que va provocar exercicis aeris i conjunts per part dels Estats Units i Corea del Sud el diumenge. 

La germana de Kim Jong-un entra a escena

La germana de Kim Jong-un, Kim Yo-jong, ha advertit contra l'augment de presència d'actius com els Estats Units a la península de Corea després que els Estats Units haguessin fet exercicis amb Corea del Sud i amb el Japó per separat. 

"Estem examinant acuradament la influència que exerciria en la seguretat del nostre estat", ha dit en un comunicat informat pels mitjans estatals. "La freqüència d'ús del Pacífic com el nostre camp de tir depèn del caràcter d'acció de les forces nord-americanes".

Chung Jin-suk, cap del partit governant. Poder Popular, ha dit que Corea del Sud tenia una "opció clara" per contrarestar el desenvolupament continu de míssils balístics i armes nuclears al Nord. 

"Primer hem d'assegurar una dissuasió nuclear concreta", ha exposat Chung en una reunió del partit, segons l'agència de notícies Yonhap. “Necessitem enfortir la nostra kill chain perquè Corea del Nord mai pugui tornar a posar-se dret si fa servir armes nuclears a la península de Corea”.

Chung ha insistit, a més, en el fet que “necessitem considerar seriosament el desenvolupament de les nostres pròpies capacitats nuclears si aquesta resposta és insuficient”.

Corea del Sud, a favor de les armes nuclears?

Hi ha un fort suport públic a la idea de dotar Corea del Sud amb armes nuclears, a mesura que creix la preocupació pel desenvolupament d'armes de destrucció massiva per part de Corea del Nord. Una enquesta de Gallup Korea del mes passat va mostrar que el 76% dels enquestats va dir que el país necessita desenvolupar la seva dissuasió nuclear, tres vegades més que els que s'oposen a la idea.

Els mitjans estatals de Corea del Nord han confirmat que el país havia disparat dos projectils des d'un llançacoets múltiple, apuntant objectius a 395 km i 337 km de distància.