Corea del Nord ha disparat avui dos nous projectils des de la seva costa oriental, la qual cosa constitueix el seu tercer assaig armamentístic en els últims vuit dies, segons han informat fonts militars sud-coreanes.

Els llançaments han tingut lloc a les 2.59 i 3.23 hora local (17.59 i 18.23 GMT de dijous) des de la localitat de Yonhung i han anat a parar al Mar del Japó (anomenat Mar de l'Est a les dues Corees), ha informat en un comunicat l'Estat Major Conjunt sud-coreà, que està provant de determinar de quin tipus de míssils s'ha tractat.

"Estem seguint la situació de prop en cas que hi hagi llançaments addicionals i mantenint una actitud de preparació", ha afegit el comandament de l'Exèrcit sud-coreà.

El Govern de Seül presidit per Moon Jae-in ha convocat avui una reunió d'emergència per analitzar el nou test armamentístic del país veí, que succeeix els llançaments de dos míssils balístics de curt abast del passat dia 25 i el tret de dos coets des d'una llançadora múltiple aquest dijous.

Els míssils disparats en aquest últim assaig no han assolit aigües territorials nipones ni la seva zona econòmica exclusiva, segons ha dit un portaveu de l'Executiu del Japó.

De moment es desconeix el tipus de projectils llançats, encara que es creu que podria tractar-se de míssils de curt abast a causa de la seva trajectòria, han assenyalat fonts militars nord-americanes a l'agència sud-coreana Yonhap.

Aquesta successió d'assajos de projectils de Pionyang té lloc mentre Washington i el règim proven de reactivar les seves negociacions per a la desnuclearització de la península de Corea, amb el que es van comprometre el dictador nord-coreà, Kim Jong-un, i el president nord-americà, Donald Trump, en la seva tercera cimera celebrada a finals del juny passat a la frontera intercoreana.