Un dels coets que va llançar ahir la nit la Gihad Islàmica des de Gaza contra Israel es va desviar als pocs segons i va tornar enrere cap a Jabaliya, amb el que va causar la mort d'almenys 5 nens àrabs, segons informa Jerusalem Post. Inicialment des de fonts àrabs es va acusar l'exèrcit d'Israel d'haver fet la matança, però aquest va assegurar que a la nit no va fer cap atac aeri i a més va aportar el vídeo de la fallada del coet del grup islamista. Segons el diari, també hi ha un segon vídeo que mostra la fallida del llançament, i de fonts palestines. Els fets es van produir a les 21 hores de dissabte, i el coet hauria impactat en una casa.

Aquests són els vídeos:

 El diari Bild d'Alemanya, el més llegit d'Europa, ha denunciat també la fallida del coet dels integristes i ha titulat que "un coet palestí mata civils a Gaza. El míssil del terror ha explotat en territori amic".

Bild Gaza
"Un coet palestí mata civils a Gaza", titula el diari Bild

Mentrestant, l'exèrcit d'Israel ha abatut un alt oficial de la Gihad Islàmica en un atac a l'àrea de Rafah, al sud de la Franja de Gaza. Es tractava de Jaled Mansour, comandant de la zona sud de la Franja. Avançada primer pel portaveu militar israelià, la seva mort ha estat confirmada posteriorment per les denominades Brigades Al-Quds de la Gihad Islàmica, després que s'ha evacuat la runa que va deixar l'atac. Divendres l'exèrcit israelià va abatre el comandant d'aquest grup terrorista, Taysir al Jabari.

Mentrestant han començat els contactes amb la mediació d'Egipte per intentar un alto el foc, per ara sense èxit. Israel ha acceptat aturar el foc a les 20 hores d'avui, però la Gihad Islàmica no. Pel que sembla Hamàs, que és qui governa a Gaza, no participa en les converses i no ha fet declaracions sobre l'enfrontament actual a la Franja. La Gihad Islàmica, que té el suport de l'Iran, intenta arrabassar el poder a Gaza a Hamàs.