La notícia sobre l’execució del futbolista iranià per haver-se posat al costat de les dones del seu país durant l’onada de protestes continua despertant indignació. La final del Mundial de Qatar aquest diumenge ha generat un moviment de missatges a les xarxes socials que miren d’evitar que Nasr-Azadani sigui finalment executat per haver defensat els drets de les dones.

Personalitats i usuaris anònims estan expressant aquest cap de setmana el seu rebuig a la possible execució del futbolista, un jove de 26 anys, coincidint amb la celebració de la final del Mundial de Qatar. Els missatges intenten pressionar les autoritats de l’Iran perquè aturin l’execució del jove esportista.

Així mateix, s’han publicat diverses peticions i recollides de signatures a la plataforma Change.org. Una de les peticions en línia, que sol·licita al règim iranià que freni l’execució del jove futbolista, ja ha aconseguit més d’un milió de signatures. Una segona petició, que ja aplega unes 600.000 signatures, va dirigida a la FIFA perquè es pronunciï i “demani clemència” pel jugador a les autoritats iranianes.

Una condemna que ha aixecat missatges de condemna

L'Iran ha condemnat a mort Nasr-Azadani, futbolista iranià de 26 anys, per mostrar suport als drets i a les llibertats de les dones al seu país, segons FIFPRO, l'organització que representa a escala mundial a milers de futbolistes. La citada font, el sindicat internacional dels jugadors, va emetre fa uns dies un comunicat expressant la seva completa indignació amb la decisió i se solidaritza amb el jugador, reclamant l'eliminació immediata de la condemna. El futbolista militava a l'Iranjavan, club iranià que no es troba en la màxima categoria futbolística del país.

Segons Iranwire, Nasr-Azadani i la seva família han estat amenaçats en més d'una ocasió per les protestes a l'Iran, per defensar els drets fonamentals de les dones en un país que no els respecta. Amnistia Internacional també va emetre un comunicat demanant al món que s'utilitzi tots els mitjans necessaris per pressionar al govern iranià i que aturi l'execució i pena de mort.

Personalitats i usuaris anònims a Twitter estan publicant missatges perquè no es perdi de vista que aquesta possible execució està vigent mentre el món està pendent de la final del Mundial a Qatar aquest diumenge. Aquest és el cas del periodista Manuel Campo Vidal, que denuncia el silenci dels futbolistes del Mundial.

També des del món de la música s'ha aixecat veus en contra de l'execució, com és el cas d'Alejandro Sanz. A Catalunya, el diputat de Junts Francesc de Dalmases també ha condemnat l'execució anunicada del futoblista iranià.