El cap dels mercenaris russos del Grup Wagner, l'empresari Yevgueni Prigozhin, adverteix que si els seus efectius es repleguen de Bakhmut, ciutat assetjada a l'est d'Ucraïna en la qual el bàndo rus està patint greus baixes, "s'enfonsarà tot el front". En un vídeo publicat al seu canal de YouTube recollit per Efe, Prigozhin ha alertat que les conseqüències poden traduir-se en més derrotes i l'eventual dissolució del front al país veí pot arribar "fins a les fronteres de Rússia i, potser, més enllà". En la seva mateixa línia crítica amb el ministeri de Defensa, ha denunciat una falta d'armament per als seus homes i ha reivindicat el paper dels Wagner en la guerra d'Ucraïna.

Els Wagner alerten que si es retiren de Bakhmut

"Si la companyia militar privada Wagner es replega de Bakhmut s'enfonsarà tot el front", ha assegurat Yevgueni Prigozhin en el seu missatge de vídeo. En el comunicat, defensa que els Wagner, d'una banda, "atreuen tot l'Exèrcit ucraïnès i no li permet concentrar-se en altres sectors del front. I per l'altra, avancem i els altres (militars russos) es veuen obligats a seguir-nos per no quedar retratats", ha atacat Prigozhin, considerat pròxim al president rus, Vladímir Putin. A més, el cap dels Wagner ha tornat a retreure que els seus homes continuen sense rebre la munició promesa pel Ministeri de Defensa de Rússia. "Referent a la munició: el 22 de febrer a la tarda es van firmar els documents, el 23 de febrer van ser impartides les ordres de tramesa, però fins avui no s'ha enviat gran part de la munició", ha afirmat a les xarxes socials. Prigozhin ha afegit que està intentant esbrinar la causa d'aquesta dilació, si és "simple burocràcia o traïció".

Es tanca el cercle al voltant de Bakhmut

Els Wagner, a les files del qual combaten milers de reclusos a qui els han promès la llibertat si aconsegueixen sobreviure, són la principal força d'assalt que ataca la ciutat ucraïnesa de Bakhmut, un important nus de comunicacions, unit per sengles carreteres a les Kramatorsk i Sloviansk, les ciutats més importants de la regió de Donetsk controlades per les forces ucraïneses. El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha declarat que les seves forces defensaran Bakhmut "mentre sigui raonable", per la qual cosa no es descarta que les tropes ucraïneses abandonin la ciutat, on romanen uns 4.500 dels 70.000 habitants que tenia abans de l'esclat de conflicte malgrat l'ordre d'evacuació.