La bretxa entre el grup Wagner i el Kremlin cada vegada es fa més gran. Ara, el líder del grup de mercenaris que lluita per Putin, Yevgeny Prigozhin, ha acusat el ministre de Defensa rus, Serguei Shoigu, i al cap de l'Estat Major de l'Exèrcit, Valery Gerásimov, de privar municions als seus combatents i d'estar intentant destruir la seva formació. A través d'un missatge a Telegram, Prigozhin denuncia que "el cap de l'Estat Major i el ministre de Defensa estan donant ordres a tort i a dret, no només de no donar municions a la Wagner, sinó de no ajudar-la amb el transport aeri". A més, afegeix que "es tracta d'un intent de destruir l'exèrcit privat Wagner. Això és comparable amb una traïció a la pàtria. Mentrestant, Wagner continua immers en la batalla sagnant per Bajmut i perd cada dia centenars de combatents". Prigozhin, magnat de la restauració i molt proper a Putin, ha utilitzat la seva riquesa per construir un exèrcit privat i ha estat la cara visible del grup des de l'inici de la guerra. El Grup Wagner va exercir un paper fonamental en la presa de Soledar i, en general, en tots els avanços russos en la zona del Donbass.

Critiques a l'exèrcit rus

Darrerament, Yevgeny Prigozhin s'ha mostrat crític amb els líders de l'exèrcit rus pels seus continus fracassos en la guerra. A banda, el cap del grup Wagner també ha criticat al Ministeri de Defensa per haver-se adjudicat algunes victòries aconseguides per Wagner, com l'operació per prendre Bajmut, on aquest grup ha pres diverses localitats de l'est d'Ucraïna, on l'exèrcit rus "no ha desplegat ni una unitat". Segons ha informat la premsa, Prigozhin ha deixat de reclutar presidiaris per lluitar a Ucraïna per una ordre del Ministeri de Defensa, que segons adverteixen alguns portals, també s'hauria ordenat minimitzar la presència de la milícia militar als mitjans de comunicació. 

El líder de la Wagner també ha criticat que l'estratègia de les tropes russes és feble i poc ofensiva. En aquest sentit, adverteix que si el Kremlin continua mantenint el mateix pla, trigaria almenys dos anys a aconseguir el control de l'est d'Ucraïna i tres anys fins a dominar Dnipró. 

La resposta del Kremlin

La resposta del Ministeri de Defensa ha estat contundent i ha qualificat "d'absolutament falses" les acusacions del grup Wagner. A través d'un comunicat, el Ministeri ha assenyalat que "el comandament del grup conjunt de tropes presta especial, constant i prioritària atenció a la dotació de tot el necessari als voluntaris i militars de les unitats d'assalt". El departament en mans de Serguei Shoigú ha recalcat que només en els dos últims dies l'avanç total cap a les posicions defensives de les Forces Armades d'Ucraïna d'unitats d'assalt russos en l'àrea de la ciutat de Bajmut ha estat de "més de dos quilòmetres i mig".

"Les operacions de combat reeixides no haurien estat possibles sense el suport complet de foc de l'ofensiva per part de l'artilleria, els vehicles blindats i altres armes de foc (...)", ha destacat. Amb tot, han destacat que malgrat "les difícils condicions climàtiques a la zona de Bajmut, en els últims dies s'han realitzat 18 incursions d'avions d'assalt per donar suport a l'ofensiva dels destacaments d'assalt". Així doncs, han desmentit totes les declaracions sobre la falta de municions. "Totes les sol·licituds de subministrament de munició per a unitats d'assalt es completen al més aviat possible. Així va ser i així serà", ha resolt el text. A més, ha apuntat que en els pròxims dies, totes les demandes presentades per a febrer seran proveïdes íntegrament.