Una multitud de joves es van reunir a la porta dels grans magatzems de luxe Harrods, a Knightsbridge per celebrar una nit llarga després d'una tímida obertura del govern de Boris Johnson sobre el confinament. Les imatges que es van veure són esperpèntiques: caos i centenars de persones reunides al carrer, sense mascareta ni guardant la distància de seguretat.

Se'ls veia que la trobada no era casual: anaven preparats i ben vestits per passar una nit de festa. La policia de Londres va haver d'actuar i va arrestar quatre persones després de dispersar tota la multitud.

No volien acabar la festa i van tornar-se a concentrar al Covent Garden, al West End londinenc. Alguns usuaris van denunciar les escenes a través de twitter.

Les imatges es van produir ahir dissabte a les 17.30h de la tarda i també es van repetir en carrers paral·lels com Harvey Nichols. També es van viure imatges de violència, dos es van barallar i una desena se'ls acusa d'un delicte a l'ordre públic. La multitud es va dispersar però creen un precedent en la manera d'entendre el desconfinament progressiu dels anglesos.

Més enllà dels positius, la societat anglesa està desesperada. L'Institut Legatum ha informat que prop de 700.000 persones del Regne Unit han caigut en la pobresa com a conseqüència del coronavirus. L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic diu que "el panorama econòmic segueix sent molt incert, amb la recuperació de l'activitat cada vegada més incerte" i adverteixen d'una doble amenaça: la Covid i el Brexit.