Les primeres vacunes de Pfizer contra la Covid-19 han arribat diumenge a la nit al Canadà procedents de la planta que la companyia farmacèutica té a Bèlgica, la qual cosa permetrà l'inici del procés d'immunització a la població en les pròximes hores.

El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha anunciat a Twitter l'arribada de les vacunes en un vol que ha fet escala a Alemanya i els Estats Units i ha aterrat a la ciutat de Montreal.

"El primer lot de dosi de la vacuna contra Covid-19 de Pfizer-BioNTech ha arribat al Canadà", ha assenyalat Trudeau per afegir a continuació que "aquestes són bones notícies. Però la lluita contra la Covid-19 no ha acabat".

El primer ministre canadenc ha afegit que "ara, més que mai, mantindrem la nostra vigilància. Continuïn portant les seves mascaretes, rentant les mans, evitant reunions i utilitzant Covidalert (una aplicació per a mòbils llançada per les autoritats canadenques per avisar els usuaris si han estat en contacte amb algú malalt amb la Covid-19)".

Les autoritats canadenques van dir que en les pròximes hores i dies continuaran arribant al Canadà altres vols amb més unitats de la vacuna de Pfizer fins a sumar 30.000 dosis del primer lot que la companyia farmacèutica es va comprometre a enviar el Canadà de forma immediata després de rebre l'aprovació per a la seva distribució al país.

Dimecres passat, el Canadà es va convertir en el tercer país del món que va aprovar la distribució i ús de la vacuna de Pfizer, la primera que ha rebut el vistiplau per a la seva administració a la població.

20 milions de vacunes

El Canadà ha adquirit 20 milions de dosi de la vacuna de Pfizer. Trudeau va afirmar a començaments de desembre que el Canadà rebrà un total de 249.000 dosis de la vacuna abans que acabi l'any. Les 30.000 dosis que han començat a arribar diumenge són el primer lliurament d'aquesta xifra.

Les vacunes seran enviades des de Montreal a 14 centres de distribució repartits per tot el país perquè les 10 províncies canadenques iniciïn la immunització de la població.

Quebec i Ontario, les dues províncies més castigades per la malaltia, han assenyalat que començaran per vacunar el personal sanitari de geriàtrics, així com a les persones que viuen en les residències. En total, més de 13.000 persones han mort al Canadà a conseqüència de la Covid-19.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat