Boris Johnson, finalment, s'ha rendit i ha confirmat la seva dimissió. Després de més de 50 dimissions, el primer ministre britànic ha comparegut al número 10 de Downing Street: "El grup conservador del Parlament ha deixat clara la seva voluntat que hi hauria d'haver un nou líder d'aquesta formació i un nou primer ministre", ha confirmat. Johnson ha detallat que el procés per triar el líder conservador i un nou primer ministre comença a partir d'ara. La setmana que ve s'anunciarà el calendari per a aquest procés. Ha indicat que seguirà en el càrrec fins que aquest procés hagi culminat. "Fins a aquest moment, el govern seguirà endavant", ha dit Johnson en la seva compareixença. Així doncs, Johnson ha confirmat que aquest mateix dijous ha anomenat un nou gabinet i també que el dirigirà fins que es triï un nou líder. Sobre el motiu pel qual ha trigat tant a presentar la dimissió, ha afirmat: "He lluitat tant per seguir en aquest mandat perquè creia que era el meu deure i la meva obligació amb el poble britànic". 

Agraïment 

Johnson ha aprofitat aquesta compareixença a Downing Street per agrair la confiança a tots els seus votants: "Vull donar les gràcies al poble britànic per l'immens privilegi que m'han atorgat". També ha desitjat sort al proper nou líder conservador: "Li desitjo tot el millor". El líder conservador s'ha mostrat decebut per haver de deixar el càrrec: "Estic trist per deixar el millor treball del món", ha afirmat el dirigent, explicant que s'havia resistit a tirar la tovallola, encara que ha reconegut que "ningú és indispensable". 

"Ser el primer ministre britànic és un honor, he viatjat per tots els racons de l'entorn tan meravellós que ens envolta i he conegut persones meravelloses que posseeixen aquesta originalitat britànica tan increïble", ha afirmat Johnson. Davant dels mitjans ha tret pit de la gestió i ha assegurat que està "increïblement orgullós dels seus èxits", entre els quals ha destacat el Brexit, la gestió de la pandèmia o el lideratge del Regne Unit en la resposta a Vladímir Putin per la invasió de Rússia a Ucraïna. 

Més de 50 dimissions

Aquest dijous abans de l'anunci de la renúncia del primer ministre ja s'havien assolit les 50 dimissions dins del Partit Conservador. Les últimes han estat aquest matí, han plegat els secretaris d'Estat del Tresor, Helen Whately; Seguretat, Damian Hinds; Ciència, George Freeman; Pensions, Guy Opperman; Tecnologia, Chris Philp; i Tribunals, James Cartlidge, en un nou cop per a Johnson. Durant les darreres 48 hores havien baixat del vaixell de Johnson la número dos del Partit Conservador, Caroline Johnson, i els titulars d'Economia, Rishi Sunak, i Sanitat, Sajid Javid. Davant dels mitjans ha reconegut que en les últimes hores ha intentat convèncer el seu govern que seria "estrany" reemplaçar-lo ara i ha lamentat haver "fracassat en aquestes discussions". 

Johnson es converteix així en el tercer primer ministre conservador del Regne Unit que s'ha vist forçat a dimitir en tot just sis anys, sigui per disputes internes sobre Europa o per escàndols. David Cameron, Theresa May i ara Boris Johnson han presentat la renúncia com a líders del Partit Conservador i, per tant, com a caps del govern des de juny del 2016.