Dos milicians de Hamàs han mort en els bombardejos de l'Exèrcit israelià sobre les posicions militars d'aquest moviment islamista a la Franja de Gaza., que van ser fets en resposta al llançament de tres coets contra el sud d'Israel. Segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat palestí aquest dissabte, en total ja són 4 morts després de la declaració del president dels EUA, Donald Trump, reconeixent Jerusalem com a capital d'Israel. 

Aquests són els dos milicians morts i l'anunci que n'han fet a Twitter.

Sobre les 3.45 (1.45 GMT) d'aquesta matinada tres atacs aeris israelians han impactat al nord, el centre i el sud de Gaza i han provocat danys materials en les infraestructures de les Brigades d'Azedín al Qasam, braç militar d'Hamás, segons ha informat aquest grup integrista. "En resposta als coets disparats cap a les comunitats israelianes durant aquest divendres, l'aviació militar ha aconseguit derruir quatre infraestructures de l'organització terrorista Hamás a la Franja de Gaza", ha confirmat l'Exèrcit d'Israel. El comunicat militar indica que han aconseguit impactar en una fàbrica d'armes, un magatzem d'armes i un complex militar, i ha afegit que "en cada objectiu es van colpejar diversos components". 

D'altra banda, Israel ha qualificat els llançaments de coets d'ahir des de Gaza com "un acte greu d'agressió" i ha insistit que "fa responsable dels atacs que amenacen la vida de civils" el moviment islamista Hamàs.

Durant la tarda d'ahir divendres diferents projectils van ser llançats des de la franja després d'una jornada de protestes a Gaza i Cisjordània contra la decisió, que va prendre aquest divendres, el president d'EUA, Donald Trump, de reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel. Un total de 170 persones a la Franja van resultar ferides, i se sumen a d'altres ferits en les protestes de Cisjordània, la majoria per gasos lacrimògens.