El president del Brasil, Jair Bolsonaroes va sotmetre aquest dilluns a una altra prova de diagnòstic del coronavirus -la quarta des que va començar la crisi sanitària- i sabrà el resultat aquest dimarts.

Bolsonaro, segons ha indicat la Presidència del Brasil, presenta "en aquest moment", un "bon estat de salut" i "és a la seva residència", encara que segons CNN Brasil, va arribar a tenir "febre de 38ºC".

Abans, Bolsonaro va comunicar a un grup de simpatitzants a la porta del Palacio de la Alvorada, la seva residència oficial a Brasília, que acabava d'anar a l'hospital per fer-se una radiografia i que se sotmetria a un altre test: "He vingut de l'hospital ara, m'he fet una radiografia del pulmó i està net, val? Faré un examen de la Covid-19 ben aviat, però està tot bé".

Una 'gripecita'

Bolsonaro, un dels pocs líders mundials negacionistes sobre el perill de la malaltia, que qualifica de 'gripecita', i que censura les mesures d'aïllament social, anava amb mascareta quan es va apropar als seus seguidors, amb qui es va fer fotos, encara que va intentar guardar alguna cosa de distància per precaució.

Jair Bolsonaro brasil coronavirus - Efe

El president, de 65 anys, es va sotmetre anteriorment a uns altres tres test per detectar si havia contret el virus, que en el Brasil ja deixa 1,6 milions d'infectats i prop de 65.500 de morts.

Tests reclamats davant de la justícia

Els resultats de les tres anàlisis, que segons el mandatari havien donat negatiu, però que sempre es va negar a difondre en la seva integritat, van ser exigits davant de la Justícia pel diari O Estado de São Paulo, sota l'al·legació que, per tractar-se del cap d'Estat, tenen "interès públic".

Després d'un llarg camí judicial, un jutge del Tribunal Suprem va determinar al maig la divulgació dels exàmens, en els quals efectivament el resultat era negatiu per als tres.

Bolsonaro, que considera un "crim" la imposició de quarantenes perquè, segons ell, són una ruïna econòmica per al país, ha infravalorat la malaltia i contrariat les recomanacions sanitàries des de l'inici de la crisi sanitària al país, actualment el segon del món amb més morts i casos confirmats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat