El govern del president brasiler, Jair Bolsonaro, revisarà tota l'estructura de l'administració pública i destituirà aquells funcionaris que defensin idees "comunistes", ha informat aquest dijous el ministre de la Presidència, Onyx Lorenzoni.

La decisió ha estat presa en la primera reunió de Bolsonaro amb els seus 22 ministres i, segons Lorenzoni, es basa en el fet que, en les eleccions de l'octubre passat, guanyades per l'ultradretà, "la societat va dir prou a les idees socialistes i comunistes que en els últims 30 anys ens van portar al caos actual".

Segons Lorenzoni, que ja ha anunciat la destitució d'uns 300 funcionaris amb contractes temporals a la seva cartera, "no té sentit tenir un Govern com el que tenim ara, amb persones que defensin altres idees o una altra forma d'organització de la societat".

El ministre ha explicat que aquest assumpte ha estat tractat en la reunió que Bolsonaro ha tingut avui amb el seu Consell de Govern, que integren els titulars dels 22 ministeris, i que serà aplicada a tots els sectors de l'administració pública.

Lorenzoni ha apuntat que els "criteris" per decidir la situació dels funcionaris també seran "tècnics" i que es tindran en compte a l'hora de definir si els càrrecs seran coberts novament o si quedaran extints.