L'artista anònim Banksy ha tornat a crear polèmica en plena campanya electoral al Regne Unit. Aquest cop ha estat a causa d'una publicació, feta diumenge, al seu compte personal d'Instagram on prometia que regalaria gravats seus, en format imprès, a tots aquells que demostressin que el dia 8 de juny no votarien al partit Conservador. 

Banksy contra conservadors 1

A la imatge, titulada "Regal especial per les eleccions al Regne Unit", l'artista explica que el dia 9 de juny sortirà un gravat nou que s'enviarà a tots els votants que facin una foto de la butlleta votant contra els Conservadors. Al final del text hi apareix una nota del seu advocat que indica que "només es tracta d'un regal i que de cap manera vol influenciar els votants ja que no té cap valor econòmic".

Poc després de l'aparició del post, la policia anglesa va començar una investigació en rebre moltes trucades denunciant la 'promoció'; molt la consideraven inducció de vot. Un portaveu de la policia va assegurar que, d'acord amb la llei, és un crim acceptar regals a canvi d'un vot, i va advertir que qualsevol persona que acceptés l'oferta es veuria exposada a un processament legal.

Com a conseqüència, Banksy ha decidit rectificar i aquesta passada nit ha publicat el següent text al seu Instagram:

Banksy contra conservadors 2

"La Comissió Electoral m'ha advertit que oferir aquests gravats podria invalidar el resultat electoral. Sento anunciar que aquesta promoció mal concebuda i dubtosament legal s'ha cancel·lat". Un comunicat que no ha agradat gens als seus seguidors els quals no han tardat en donar suport a l'artista via xarxes socials. La llei electoral prohibeix fer fotografies de la papereta electoral ja que el vot és estrictament secret i així es protegeix, també, l'identitat física de la persona. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat