Almenys 13 persones han mort en explotar avui tres cotxes bomba a dos hotels propers de la capital de Somàlia, Mogadiscio, en un atac que es va atribuir el grup gihadista Al Shabab, segons va informar Efe una font policial. Altres fonts eleven a una trentena els morts.

Els cotxes bomba han esclatat en hora punta en un dels carrers més freqüentats de la capital, a pocs metres d'un punt de control i accés a l'aeroport internacional de Mogadiscio i on es troben diversos hotels i restaurants. Els dos primers artefactes han esclatat a l'exterior de l'hotel Hayat, i la tercera explosió ha tingut lloc en un automòbil estacionat a l'aparcament de l'hotel Sahafi, on també es troba la seu del Departament d'Investigació Criminal (CID) i multitud de bars i restaurants.


El grup gihadista Al Shabab ha reivindicat l'autoria dels atacs. Diversos terroristes han estat abatuts quan han intentat entrar a l'hotel Sahari, segons van confirmar fonts de seguretat a la ràdio Dalsan.

El grup fonamentalista va ser expulsat de la capital el 2011, però encara manté gran influència i perpetra atacs constants en diferents objectius. Al Shabab, que es va afiliar el 2012 a la xarxa Al-Qaida, controla part del territori en el centre i el sud del país i aspira a instaurar a Somàlia un Estat islàmic de tall wahhabita.

Somàlia, a la Banya de l'Àfrica, viu en un estat de guerra i caos des del 1991, quan va ser enderrocat el dictador Mohamed Siad Barre, fet que va deixar al país sense govern efectiu i en mans de milícies islamistes i senyors de la guerra.