Almenys 95 persones han mort i més de 158 han resultat ferides avui en un atemptat amb cotxe bomba davant l'antic edifici del Ministeri de l'Interior a la Plaça Sadarat, al centre de Kabul. El portaveu del Ministeri de Salut, Ismail Kawosi, ha indicat que els ferits han estat traslladats a hospitals de la zona, i que probablement el nombre de víctimes augmentaria.

Terrorista suïcida

L'explosió es va produir en les proximitats de l'antic Ministeri de l'Interior i a prop d'unes instal·lacions del Directori Nacional de Seguretat (NDS), la principal agència d'intel·ligència afganesa. Els talibans van reivindicar l'atemptat en un missatge a la xarxa social Telegram en el que van afirmar que "un màrtir mitjançant un cotxe bomba va assolir el primer punt de control a prop del Ministeri de l'Interior". El portaveu del grup, Zabihullah Mujahid, va assegurar que en el moment de l'explosió hi havia una gran concentració de policies a la zona.

Espiral de violència

L'atemptat es produeix al mig d'una espiral ascendent d'atacs terroristes contra objectius civils per part de talibans i d'Estat Islàmic (EI) en els últims dies. El passat cap de setmana més d'una vintena de persones van morir a l'Hotel Intercontinental de Kabul durant un assalt perpetrat per sis atacants que van mantenir un enfrontament amb les tropes de seguretat durant dotze hores. Dimecres un atac de l'EI contra la seu de Save the Children a Jalalabad va acabar amb la mort de quatre empleats de l'organització no governamental, un transeünt i un membre de les forces de seguretat, així com dels cinc terroristes. Encara que en els primers nou mesos de l'any passat el còmput de víctimes civils pel conflicte va descendir en un 6 %, la primera vegada que es produïa un retrocés des del 2012, les xifres van ser de 2.640 morts i 5.379 ferits, encara "nivells alts", segons l'ONU.