L'assassí de l'ex-primer ministre japonès Shinzo Abe, Tetsuya Yamagina, hauria comès el crim per venjar la seva mare, qui s'hauria arruïnat per les donacions a un grup religiós al qual Abe donava suport. De fet, Yamagina hauria acudit a l'acte polític on es va dur a terme el magnicidi sota la falsa suposició que el líder religiós hi seria i, segons hauria confessat a les autoritats japoneses, és aquest home a qui tenia la intenció de matar en un principi, informen fonts properes a la investigació recollides per Europa Press. A més, l'assassí hauria reconegut que en les setmanes properes al crim havia acudit a altres actes polítics d'Abe, amb motiu de la campanya electoral per les eleccions del diumenge vinent a la cambra baixa del Japó. Les autoritats van trobar en el domicili de l'acusat altres armes fetes a mà, com la que va emprar per matar Abe. Després de la consternació inicial per la mort del primer ministre més longeu de la història del país, la policia de la prefectura japonesa de Nara ha reconegut aquest dissabte que "és innegable que s'han produït errors en la seguretat".

L'objectiu de l'assassí era una altra persona

L'assassí de Shinzo Abe hauria volgut matar, en realitat, al líder religiós que creia que acompanyava l'ex-primer ministre als mítings. Tetsuya Yamagami, de 41 anys, ha confessat que la seva primera intenció era la de matar al líder d'aquest grup, el nom del qual no ha estat especificat, sota la falsa suposició que estava acompanyant Abe durant el discurs que estava donant a la ciutat de Nara. Al seu torn, el mòbil del crim hauria estat econòmic, perquè acusava Abe de donar suport al grup religiós que va acabar arruïnant la seva mare. L'acusat ha puntualitzat, segons les mateixes fonts, que en cap moment va atacar Abe per les seves creences polítiques, i contradiu així les primeres informacions que apuntaven al fet que l'ex-primer ministre fos assassinat per una persona contrària a les seves idees conservadores i nacionalistes.

Errors en la seguretat

La Policia de la prefectura japonesa de Nara ha admès errors en el dispositiu de seguretat durant l'esdeveniment en el qual va ser assassinat aquest passat divendres l'ex-primer ministre. "És innegable que s'han produït errors en la seguretat", ha lamentat el cap de Policia de la prefectura, Tomoaki Onizuka, qui s'ha disculpat en públic. Onizuka ha anunciat l'obertura d'una investigació sobre protocol de seguretat, ha assegurat en roda de premsa recollida per Europa Press.