La intel·ligència israeliana necessitarà temps per analitzar què va fallar aquest shabat quan, de matinada, terroristes de Hamàs per terra, mar i aire van iniciar una guerra de, ara per ara, conseqüències inimaginables. El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ja ha avisat que les repercussions d’aquest atac sense precedents es recordaran anys i Hamàs, i les faccions que els hi donen suport, es penediran d’haver iniciat la guerra. Desprevinguts, i amb molts dels efectius de festa, Israel ha patit un dels pitjors atacs de la seva història i, a falta de confirmacions oficials, ja són més de 1.000 víctimes mortals després de la incursió dels terroristes al sud d’Israel. 

 

Segons les primeres anàlisis fetes per la intel·ligència israeliana, l’atac que va arrencar aquest dissabte de matinada va aconseguir perpetrar amb violència en vint comunitats i barris de la zona sud. Alhora, els terroristes també van poder accedir, amb extremada violència, en onze bases de les Forces de Defensa d’Israel (FDI). En els kibutz i també a les casernes militars els milicians de Hamàs van deixar un rastre sanguinari amb execucions i també amb segrestos de personal militar i civil, que va ser extret fins a Gaza, on els terroristes els volen fer servir de moneda de canvi amb Israel. 

Entre 800 i 1.000 terroristes per 80 forats

L’atac no va ser espontani ni molt menys no orquestrat. Segons les mateixes dades d’intel·ligència, es creu que entre 800 i 1.000 terroristes armats es van poder infiltrar en territori israelià durant l’assalt de dissabte de matinada. Van aconseguir entrar, de manera terrestre, per 80 forats al llarg de tota la tanca fronterera que protegia Israel dels continuats atacs per part dels terroristes palestins. A més d’aquesta entrada massiva per terra de militants de Hamàs, els terroristes també van llençar centenars de míssils i les sirenes antiaèries es van haver d’activar a tot el país, també a Tel-Aviv i a la capital, Jerusalem. L’exèrcit d’Israel també va detectar, i abatre, terroristes que van sortir del mar, amb equips de busseig i fortament armats. 

Dels més de 800 militants de Hamàs que van poder accedir en zona controlada per Israel encara hi ha zones que controlen, tot i els esforços de les FDI per neutralitzar-los. On encara hi ha zones sota el control dels terroristes, a les poblacions més properes a Gaza i on encara no s’ha pogut recuperar el control, s’espera que siguin localitzats cadàvers de moltes més persones, una troballa que farà créixer, encara més, el macabre recompte de persones mortes en aquest inici de la guerra. 

Les FDI entraran a Gaza

Quan Israel aconsegueixi foragitar els militants de Hamàs seguirà amb l’ofensiva sobre Gaza. Netanyahu ja ha avisat als civils que en surtin per evitar quedar atrapats quan les FDI avancin per destruir totes les infraestructures que controlen els terroristes i poder alliberar les desenes d’ostatges que s’han fet. De moment, per via aèria, l'exèrcit israelià ja està destruint alguns dels equipaments i sales de guerra que Hamàs controla a Gaza.