Les Forces de Defensa d'Israel (FDI) han dut a terme durant la nit atacs a la Franja de Gaza amb la finalitat d'"assestar un cop fatal a les capacitats" del Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs), que va llançar el cap de setmana un atac massiu contra territori israelià. Durant aquesta arremesa nocturna, les FDI han confirmat l'ús d'avions de combat, helicòpters i artilleria contra més de 500 objectius de Hamàs i de la Yihad Islàmica. "La Força Aèria Israeliana (IAF) ha atacat un edifici on es trobaven agents de l'organització terrorista Hamàs. Al mateix temps, han estat atacades diverses casernes operatives de l'organització terrorista, entre elles una caserna general de tres plantes, i una altra associada a la força naval", afirma un comunicat.

🔴 Guerra a Israel, DIRECTE | Última hora del conflicte amb Gaza i Palestina, morts i reaccions

Així mateix, l'exèrcit israelià ha comunicat que ha "destruït un actiu operatiu" utilitzat per Hamàs "situat al cor d'una mesquita a Jabaliya (nord), així com una infraestructura de la intel·ligència de l'organització i una última utilitzada "per combatre el terrorisme". Com a resultat d'aquests atacs, almenys vuit palestins han mort, entre ells una nena, després d'una sèrie de bombardejos israelians durant la matinada d'aquest dilluns contra el centre i el nord de la Franja de Gaza.

 

Denuncien atacs contra ambulàncies

A més, l'ONG Metges Sense Fronteres (MSF) ha denunciat aquest diumenge atacs israelians contra les seves ambulàncies a la Franja de Gaza, per la qual cosa no poden traslladar de manera segura els ferits. D'altra banda, el portaveu de les FDI, Daniel Hagari, ha informat que uns 70 milicians han creuat la frontera i que encara hi ha sis zones amb combats actius al sud d'Israel, segons que ha publicat el diari The Times of Israel.

Hamàs reivindica un atac a un aeroport

Hores abans, Hamàs ha afirmat haver atacat l'Aeroport Internacional de Ben Gurion, que es troba a la ciutat de Lod, al sud-est de Tel-Aviv, encara que se'n desconeixen les conseqüències, ja que les autoritats israelianes no s'han pronunciat sobre aquest tema de moment. L'ala militar de Hamàs, les Brigades Al Qassam, han indicat també que han llançat "un important atac" contra la ciutat israeliana d'Askhelon (sud) amb la intervenció d'un centenar de projectils.

El Ministeri de Salut palestí ha informat de la mort de 413 persones, inclosos 78 nens i 41 dones, mentre que ha xifrat en 2.300 els ferits. Per la seva banda, més de 700 israelians han mort i 2.000 han resultat ferits en l'ofensiva amb coets i les incursions terrestres de Hamàs.

Israel permet que els civils s'armin

El ministre de Seguretat Nacional d'Israel, Itamar Ben Gvir, ha anunciat l'activació d'una ordre d'emergència perquè la Divisió de Llicències d'Armes de Foc permeti que els civils s'armin en el marc de la guerra. Ben Gvir ha explicat que els ciutadans que compleixin amb els requisits per portar armes de foc en defensa pròpia i al servei de les forces de seguretat podran rebre en el termini d'una setmana el permís per portar armes, sempre que no tinguin antecedents penals o mèdics.