El diputat proxinès hongkonguès Junius Ho, blanc de les crítiques dels manifestants prodemocràtics, ha resultat ferit aquest dimecres en un atac amb arma blanca que ha deixat una altra persona lesionada, segons ha avançat el diari independent hongkonguès South China Morning Post. En un comunicat, Ho ha assegurat que la seva vida no corre perill i que passarà per la sala d'operacions per tractar la ferida produïda en la part superior esquerra del seu pit.

Un home ha estat detingut per l'atac, que ha sigut gravat en un vídeo publicat en l'edició digital del rotatiu, en el qual es veu com l'agressor s'apropa tranquil·lament a Ho, li estreny la mà i li lliura un ram de flors mentre li diu: "Tothom ha vist els teus esforços".

Després d'això, l'agressor li demana a Ho una foto junts i, amb l'excusa de treure el mòbil de la seva bossa per fer-la, extreu un objecte punxant amb què apunyala el diputat.

El diari també publica fotos de Ho amb la seva camisa blanca ensangonada mentre és atès pels serveis d'emergència al lloc dels fets, i d'ell en una llitera sent introduït en una ambulància. El membre del Parlament de Hong Kong es trobava al carrer fent campanya per a les eleccions a al Consell del Districte del proper 24 de novembre.

El diari, que cita fonts policials, ha assenyalat que l'atac s'ha produït avui a les 08.44 hora local al parc Richland Garden del districte de Tuen Mun de la ciutat. Tres persones, els dos ferits i l'agressor detingut, han estat traslladades a l'hospital que porta el nom de l'esmentat districte.

Qui és Junius Ho?

El diputat es va convertir en una figura popular després de fer-se viral un vídeo en el qual se'l veia estrenyent les mans d'homes vestits amb samarretes blanques després que aquests protagonitzessin un atac indiscriminat contra manifestants a l'estació de metro de Yuen Long el passat 21 de juliol i que va deixar almenys 45 persones ferides.

El juliol passat la seva oficina al districte de Tin Shui Wai va ser atacada i destrossada per manifestants i les tombes dels seus pares al poble de Leung Tin van ser profanades. Així mateix, el setembre passat es va cancel·lar una cursa d'hípica a la zona residencial de Happy Valley per temor que els manifestants antigovernamentals poguessin atacar l'esdeveniment, en el que participava un cavall parcialment propietat de Ho.

El diputat ferit es presenta a l'elecció del Consell de Districte de Tuen Mun. Referent a això, Ho ha assegurat avui que es tracta d'un "dia negre" per a les eleccions de districte de Hong Kong: "No queda ordre en les eleccions. Encara que l'atmosfera electoral ja és injusta i ha perdut l'ordre, continuaré sent valent i intrèpid".