Una nova caiguda del president dels Estats Units, Joe Biden, en un acte públic torna a posar el debat sobre la seva avançada edat damunt de la taula pocs mesos abans que arrenqui la campanya electoral de cara a les eleccions estatunidenques. Biden, de 80 anys, va ensopegar i va caure a terra aquest dijous durant la cerimònia de graduació dels cadets de l'Acadèmia de la Força Aèria a Colorado. Després de fer un discurs i lliurar l'últim diploma als cadets es va girar per a asseure's, però aparentment va ensopegar amb un sac de sorra que hi havia a l'escenari i va caure sobre els seus genolls desplomant-se cap a un costat. Tot seguit, el president, que portava una gorra, va intentar incorporar-se ell sol, però finalment va haver de ser ajudat per un oficial i dos membres del Servei Secret dels Estats Units. Després d'incorporar-se i assenyalar el suposat sac amb el qual va ensopegar, es va quedar dempeus durant uns minuts fins que la cerimònia va acabar. 

La Casa Blanca justifica la salut de Biden

La portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, va dir més tard als periodistes que el mandatari es troba "totalment bé" i que va pujar a l'avió presidencial Air Force One, que el porta de tornada a la capital, amb "un gran somriure". El metge de Biden, en els exàmens rutinaris que difon periòdicament la Casa Blanca, afirma que està bé de salut, així com cognitivament. "Continua sent un home saludable i vigorós de 80 anys, apte per complir amb èxit els deures de la presidència", va apuntar el doctor Kevin O'Connor en el darrer informe del president. 

Les caigudes de Biden

No és la primera vegada que Biden, que es presenta a la reelecció en els comicis de 2024, cau en un acte públic. El març de 2021, només uns mesos després d'aterrar a la Casa Blanca, va ensopegar fins en tres ocasions, fins i tot, va caure pujant les escales de l'avió presidencial, l'Air Force One. 

Una altra de les caigudes aparatoses es va produir l'estiu passat, quan Biden va caure a terra durant un passeig amb bicicleta prop de la platja a l'estat de Delaware, on estava passant el cap de setmana amb la seva esposa, Jill Biden. El mandatari va perdre l'equilibri quan va frenar per saludar diversos veïns, però membres del Servei Secret el van ajudar ràpidament a posar-se en peus.