La política francesa es prepara per als comicis del 2022. Els darrers en desvelar la seva aposta per a les eleccions generals han estat els socialistes. Aquesta matinada l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha estat escollida com la candidata del Partit Socialista (PS). 

Hidalgo ha estat la guanyadora de les primàries socialistes, on ella era la preferida per alçar-se victoriosa. S'ha enfrontat al regidor de Le Mans, Stéphane Le Foll, a qui ha guanyat amb el 72% dels vots.

En una intervenció davant de simpatitzants, ha subratllat que "tots s'han mobilitzat per preparar el canvi" i ha afirmat sentir-se "orgullosa" per "vestir els colors del partit", que ja li havia mostrat prèviament el seu suport, segons recull Europa Press. 

"Aquesta nit, a tot França, comença la campanya presidencial, que reuneix totes les forces militants socialistes i als milers de funcionaris electes locals mobilitzats per preparar l'alternança. Anem junts!", Ha escrit també en el seu perfil de Twitter.

Rivals extrems 

Els partits francesos postulen els seus candidats i es preparen per a les eleccions de l'any vinent. Amb una esquerra molt fragmentada i un president lleugerament desgastat com és Emmanuel Macron, un dels rivals més forts és el Reagrupament Nacional (RN). 

El partit d'extrema dreta va confirmar al juliol el lideratge de Marine Le Pen, quan va ser reelegida presidenta de la formació per quarta vegada consecutiva. 

Le Pen està al capdavant de la formació des de 2011 quan va succeir al seu pare, Jean-Marie Le Pen, amb el qual va trencar políticament per distanciar-se dels excessos de les seves declaracions i fer més presentable la seva oferta política amb l'ambició de conquerir l'Elisi.

En una compareixença davant la premsa, la presidenta de la RN s'ha esforçat a desmentir els rumors sobre la seva pèrdua de confiança en les seves expectatives de poder guanyar les presidencials de l'any que ve. Un altre dels punts forts del congrés aquest diumenge és la designació del vicepresident primer del partit, que serà l'encarregat d'exercir temporalment la presidència durant els mesos en què Le Pen ha programat retirar-se del lideratge per consagrar completament a la campanya electoral.

 

 

Imatge principal: Anne Hidalgo, alcaldessa de París i candidata Socialista a les eleccions franceses / Europa Press