Les forces de seguretat franceses han iniciat una operació al voltant del consolat iranià a París, on es creu que un home podria haver entrat carregat amb explosius, amenaçant d'immolar-se. Posteriorment, ha estat detingut. La Prefectura de Policia de París havia difós un missatge a les xarxes socials en què ha demanat evitar la zona del carrer. "Estem duent a terme una intervenció al carrer Fresnel, a París. Eviteu la zona", ha assenyalat la Policia francesa en un tuit.

Mitjans locals han avançat que un home havia estat vist per un testimoni entrant al consolat amb el que podria ser un artefacte explosiu. El diari Le Parisien ha assenyalat que l'individu ha entrat al consolat cap a les 11.00 h, s'ha tret l'abric i ha deixat a la vista un cinturó artesanal. Segons explica Le Figaro, "el prefecte de policia ha mobilitzat la BRI", la unitat policial d'elit francesa, després que el consolat hagi presentat una "sol·licitud d'intervenció" a la prefectura de policia.

Segons alguns testimonis, el sospitós ha col·locat unes quantes banderes al terra de l'edifici i ha assegurat que el seu objectiu era venjar la mort del seu germà. La televisió BFMTV ha indicat que l'individu encara es troba a l'interior del consolat i ha entrat en contacte amb els negociadors.

La policia ha enviat unitats d'intervenció ràpida a la zona i ha muntat un perímetre de seguretat a uns quants carrers del voltant del consolat, que és a prop de la plaça del Trocadero, un indret molt turístic situat davant de la Torre Eiffel.

Aquest incident es produeix enmig de la tensió creixent a l'Orient Mitjà i pocs dies després que l'Iran ataqués per primer cop a la història de manera directa territori israelià, en represàlia pel bombardeig del seu consolat a Damasc.

El moment de la detenció

La televisió BFMTV —tal com recull la cadena SER—, ha informat que l'individu ha sortit per voluntat pròpia del consolat i ha estat arrestat per les forces d'intervenció ràpida, que l'han escorcollat però no li han trobat cap artefacte explosiu. També s'està escorcollant el vehicle que va fer servir per arribar fins al lloc. La cadena ha afegit que agents antiterroristes francesos van sol·licitar l'entrada al consolat, però que els treballadors de l'edifici diplomàtic els ho van prohibir.

Incident relacionat amb l'escalada de tensions entre l'Iran i Israel?

No queda clar si l'incident ha tingut res a veure amb l'escalada de tensions entre l'Iran i Israel. La matinada d'aquest divendres, s'han sentit explosions a la ciutat iraniana d'Esfahan, en el que algunes fonts van descriure com un atac israelià, però Teheran ha tret importància a l'incident i ha indicat que no tenia previstes represàlies, una resposta que sembla encaminada a evitar una guerra a tota la zona.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!