Un atemptat aquest diumenge al matí a la porta del Ministeri de l'Interior turc a Ankara ha causat una explosió en la qual ha mort un dels dos terroristes, mentre que l'altre ha estat abatut per la policia abans de poder explotar també, segons han informat aquest diumenge les autoritats turques. "A les 9.30 hores (local, 6.30 GMT), dos terroristes, que han arribat en una furgoneta, han dut a terme un atemptat amb bomba a la porta d'entrada del Ministeri de l'Interior. Un dels terroristes s'ha immolat, l'altre ha estat neutralitzat. Dos agents de seguretat han estat lleument ferits en el tiroteig", ha anunciat el ministre de l'Interior turc, Ali Yerlikaya, a Twitter.

La premsa turca assegura que el sospitós "neutralitzat" en un tiroteig amb les forces de seguretat també ha mort. El Ministeri de l'Interior es troba just enfront del complex del Parlament de Turquia, que avui es reuneix per a inaugurar el nou període de sessions, després del recés d'estiu. "Continuarem la lluita sense quarter fins a neutralitzar a l'últim terrorista", ha agregat Yerlikaya en el seu missatge, sense atribuir l'autoria de l'atemptat a cap grup en concret. La policia turca ha tancat diversos carrers i avingudes del centre d'Ankara al trànsit i va començar a registrar la zona de manera minuciosa en cerca de petjades o explosius, segons informa la cadena turca de notícies NTV.

La Lliga Àrab condemna l'atemptat

La Lliga Àrab ha condemnat l'atemptat terrorista perpetrat avui prop del Ministeri d'Interior turc a Ankara i ha expressat la seva solidaritat amb Turquia. "Aquesta acció terrorista, qualsevol que sigui l'organització que estigui darrere d'ella, és condemnable i rebutjada", ha dit el portaveu de l'organisme panàrab, Gamal Rushdi. "El terrorisme mai aconsegueix els seus objectius. És rebutjat a tot arreu i no ha de tolerar-se ni donar-se pretextos ni excuses", ha afegit el portaveu, després de recordar que "molts països àrabs han afrontat, i continuen afrontant, activitats terroristes per a desestabilitzar-los". Així mateix, ha mostrat la "solidaritat amb Turquia per a fer front a qualsevol grup que utilitzi el terrorisme com a mètode d'acció o mitjà per a aconseguir els seus objectius polítics". Una postura similar han expressat per separat els Governs d'Egipte i l'Aràbia Saudita, així com el Parlament Àrab, òrgan legislatiu de la Lliga.