La posició d'Alemanya respecte a l'enviament dels tancs Leopard 2 a Ucraïna continua invariable i, de moment, es resisteix a autoritzar aquest moviment. El canceller alemany, Olaf Scholz, ha evitat donar una resposta clara al respecte en ser preguntat per la qüestió a París, en el marc de la cimera francoalemanya en la qual ha apropat posicions amb el president francès, Emmanuel Macron. Així, Scholz s'ha limitat a afirmar que continuaran actuant com ho han fet fins ara, valorant cada "situació concreta" i que qualsevol decisió que tingui a veure amb l'enviament d'armes s'ha d'adoptar "en coordinació estreta amb els aliats", tant els europeus com amb els Estats Units. Tanmateix, posteriorment la ministra d'Afers Exteriors d'Alemanya, Annalena Baerbock ha assegurat que "no s'oposarà" si altres països volen entregar tancs a Ucraïna. "No ens han fet la pregunta fins ara, però si la fan, no ens oposarem" ha afirmat en una entrevista amb la televisió francesa LCI. 

El canceller alemany ha recordat que el seu país ha complert amb la norma de no exportar armament a països o regions en conflicte, però que en el cas d'Ucraïna s'ha fet una excepció com a resposta a "la guerra d'agressió" llançada per Rússia. Així, Scholz ha recordat que han subministrat a Kíiv "tancs Marder i Gepard, sistemes antiaeris i bateries Patriot" i ha afegit que qualsevol nou enviament s'haurà de fer partint de la coordinació i també seguint els criteris de "necessitat i disponibilitat". Amb tot, Scholz ha declarat després de la seva trobada amb Macron que seguiran "brindant a Ucraïna, mentre sigui necessari, tot el suport" a través dels "mitjans que siguin necessaris", siguin financers, humanitaris o armamentístics. "L'imperialisme de Putin no vencerà", ha reblat el dirigent alemany. 

Macron, per altra banda, ha afirmat que "no descarta" enviar els tancs de fabricació francesa, els Leclerc, i que ha encarregat al ministre de les Forces Armades que hi treballi. Tanmateix, ha concordat amb les paraules de Scholz en el sentit que la decisió de fer nous enviaments d'armes ha de ser prudent, i per això ha informat que en cas de fer-ho serà d'acord amb tres criteris: "no provocar una nova escalada", que els tancs suposin "un suport real i efectiu a Ucraïna" i que no minvi "les capacitats de defensa" de França. 

Les declaracions de Scholz i Macron arriben tres dies després de la reunió dels aliats a Ramstein, a Alemanya en la qual no es va assolir cap acord en relació amb els tancs malgrat la insistència del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en demanar "artilleria i tancs" perquè no en tenen prou amb els sistemes de defensa antiaeris. El canceller alemany, doncs, ha passat de puntetes sobre una de les qüestions que li està suposant més crítiques i pressions en l'àmbit internacional, no només davant la petició que el seu país enviï els Leopard 2, sinó perquè depèn d'Alemanya l'autorització per a que altres països puguin enviar-los.

Alemanya s'incorpora com a soci en el corredor H2Med

La trobada entre França i Alemanya, que s'ha fet amb motiu del 60 aniversari de la signatura del Tractat de l'Elisi, que va suposar l'inici de la reconciliació entre ambdós països després de l'enfrontament en la Segona Guerra Mundial, ha deixat un anunci important. Alemanya s'unirà a Portugal, Espanya i França en el projecte del corredor H2Med, que ha de transportar hidrogen verd de la península Ibèrica al continent europeu. El corredor que anteriorment s'havia denominat BarMar perquè unirà a través d'un conducte submarí Barcelona i Marsella, ara també s'allargarà fins a Alemanya. El corredor està previst per a l'any 2030 i serà finançat en un 50 % pels fons europeus, però encara ha d'enllestir-se la seva planificació.