El Parlament alemany gira cap a les posicions més dures davant la migració, concretament, davant l'asil. La Cambra alemanya ha aprovat una sèrie de mesures que faciliten l'expulsió dels sol·licitants d'asil, es tracta duna mesura defensada i impulsada pel mateix govern, ara en mans dels socialdemòcrates. La ministra d'Interior, Nancy Faeser, ha afirmat: "Vigilarem que les persones que no tenen dret a quedar-se al nostre país siguin obligades a anar-se'n més ràpidament". La ministra ha afegit que deportar les persones a qui se'ls va negar el dret d'asil en els seus països d'origen alliberarà recursos per aquelles persones que Alemanya ha d'acollir. El govern alemany calcula que aquestes mesures permetran expulsar 600 persones més a l'any. 

Entre les noves mesures s'inclou dotar de més facultat a la policia per buscar a les persones que tinguin ordre d'abandonar el país, així com identificar migrants. També es modifica la durada màxima de la retenció de persones migrants a les quals se'ls ha denegat l'asil, passant dels actuals 10 dies als 28. Això es deu al fet que es pretén donar més temps a les autoritats per organitzar les expulsions. 

El canceller, Olaf Scholz, ha afirmat: "Els que fugen de la guerra i el terrorisme poden comptar amb el nostre suport". Tanmateix, el gran beneficiari de l'aprovació d'aquesta mesura és el partit d'extrema dreta AfD, el qual està pujant a les enquestes mentre els seus plans autoritaris provoquen a bona part de la població d'Alemanya. 

L'Executiu contra l'extrema dreta

Malgrat aprovar mesures que afavoreixen el discurs de l'extrema dreta, l'Executiu de Scholz i altres forces polítiques s'han posat en peu de guerra davant del creixement de l'extrema dreta, concretament d'AfD. El ministre d'Economia i vicecanceller alemany, Robert Habeck, ha assegurat que la ultradreta vol llançar un atac "contra l'essència de la república" i convertir Alemanya en un Estat com el rus.

"El que vol la dreta autoritària és llançar un atac contra l'essència de la república, vol fer d'Alemanya un Estat com el rus", ha sentenciat a mitjans locals, pocs dies després que es fes públic una trobada polítics d'Alternativa per Alemanya (AfD) amb representants d'altres grups d'ultradreta. En aquesta trobada, segons un informe de la plataforma de periodisme de recerca Correctiv es van debatre plans per expulsar d'Alemanya milions d'estrangers i per retirar la nacionalitat germana alemanya per adopció.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!