Sindicats, associacions pro Drets Humans i en defensa del poble sahrauí han demanat al Papa Francesc que advoqui pel final de l'"ocupació del Sàhara Occidental i que intercedeixi pels presos" davant del Rei del MarrocMohamed VI, amb motiu de la seva pròxima visita al país magribí.

En un comunicat, les organitzacions detallen que han fet lliurament d'una carta davant de la Nunciatura Apostòlica de Madrid, en la qual recorden al Papa el "disbarat de mantenir l'ocupació del territori sahrauí" des de fa 43 anys. Destaquen que les Nacions Unides continuen buscant la manera de resoldre el conflicte i acusen el Marroc d'obstaculitzar sistemàticament el procés amb l'"ajuda de països com França o Espanya".

Entre les associacions signants de la carta, destaquen CCOO, l'Associació Pro Drets Humans Espanya (APDHE) i la Coordinadora Estatal de Solidaritat amb el Sàhara (CEAS Sàhara), entre d'altres. Totes elles insisteixen que al Sàhara Occidental hi ha una cinquantena de presos polítics, dels quals nou estan condemnats a cadena perpètua "després de judicis-farsa absolutament mancats de garanties i equitat".

El Papa Francisco tenen previst visitar el Marroc el 30 i el 31 de març per establir un diàleg entre el cristianisme i l'Islam, que serà un dels eixos principals del seu viatge al país nord-africà.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat