Un activista ha detingut Ursula von der Leyen per tenir "sang de nens palestins" a les mans. La cosa és que la presidenta de la Comissió Europea ha estat interrompuda aquest dimecres quan anava a pronunciar un discurs en un esdeveniment sobre seguretat i defensa per part d'un assistent, que l'ha intentat posar sota "detenció ciutadana". Es tracta d'una mena de detenció en la qual no cal ser policia ni tenir una ordre judicial, sinó que pot ser duta a terme per qualsevol ciutadà si s'enxampa una persona cometent un delicte in fraganti per portar-la davant d'un tribunal.

Quan Von der Leyen anava a llegir el seu discurs a la cimera europea de defensa i seguretat que se celebra a Brussel·les, un dels assistents ha aixecat la veu per acusar la política alemanya d'"ajudar al genocidi a Gaza" i li ha recriminat que expressés "total suport a Israel al principi d'aquest genocidi". "La sang de nens palestins és a les teves mans", li ha cridat l'individu, qui també ha titllat la presidenta de la Comissió Europea de "criminal". A més, ha exclamat "Palestina lliure", just abans de ser expulsat de la sala.

 

La relació de Von der Leyen amb Israel

Von der Leyen s'ha caracteritzat pel seu suport incondicional a Israel en la guerra a Gaza, després de l'atac de Hamàs. És una cosa habitual en l'escena política alemanya, amb un sentiment de culpa per l'Holocaust. Per exemple, la setmana passada vam veure com la policia va interrompre un congrés propalestí a Berlín amb Irene Montero amb l'argument que era un acte "antisemita".

L'activista en qüestió és David Cronin, de The Electronic Intifada —una publicació dels Estats Units que cobreix el conflicte entre Palestina i Israel—. En el seu lloc web, Cronin ha explicat que l'acció d'aquest dimecres es deu al fet que la presidenta de la Comissió Europea "ajuda al genocidi de Gaza". "No s'ha d'oblidar que Von der Leyen va donar públicament el seu suport total a Israel poc després que els seus principals polítics haguessin mostrat una clara intenció genocida. En fer-ho, va comprar un temps valuós per a Israel. Podria infligir una destrucció massiva a Gaza, sense fer front a cap pressió internacional greu per aturar-se", ha assenyalat. També ha retransmès la "detenció ciutadana" a les xarxes socials, on es pot veure des del seu punt de vista com han transcorregut els fets. A continuació hi ha les imatges enregistrades pel mateix Cronin a l'esdeveniment de Brussel·les:

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!