Cinc persones van morir aquest diumenge en estavellar-se un helicòpter civil davant la costa oriental de l'illa novaiorquesa de Manhattan per causes encara desconegudes, van informar fonts oficials.

L'aparell, model Eurocopter AS350, va començar a presentar una sèrie de problemes i va acabar per caure a les aigües de l'estret d'East River cap a les 19.00 hora local (23.00 GMT), segons va informar Agència Federal d'Aviació (FAA, en anglès). Poc després de caure a l'aigua, i amb les pales encara girant, es va donar la volta i es va enfonsar a les fredes aigües de l'estret, a prop de l'illa de Roseevelt, segons imatges de l'accident difoses en xarxes socials.

En una roda de premsa oferta a prop del lloc dels fets, el cap del cos de bombers de Nova York, Daniel Nigro, va dir que el pilot va ser l'únic que va aconseguir posar-se fora de perill sense ajuda després que caigués l'aeronau. "El pilot es va alliberar per si mateix, però les altres persones no", va assenyalar Nigro.

Equips de busseig dels bombers i de la policia van ser enviats a lloc per buscar la resta de les víctimes, i van haver de tallar els cinturons de seguretat que mantenien atrapats la resta dels ocupants dins de l'aeronau enfonsada. Tres persones van ser rescatades en estat crític i traslladades immediatament a un hospital proper, però unes altres dues van morir al lloc. Les autoritats no van facilitar la identitat de les víctimes ni la seva nacionalitat.

Investigació

Nigro, que estava acompanyat del cap del Departament de Policia de Nova York (NYPD, en anglès), James O'Neill, no va poder precisar la raó de l'accident i va indicar que les autoritats federals ho estan investigant.

El cap dels bombers va destacar els problemes que van trobar els bussejadors per rescatar les víctimes, entre altres raons per les baixes temperatures de l'aigua, els corrents i el fet que l'aparell es va enfonsar a uns quinze metres de profunditat.

El viatge estava organitzat per una empresa, Liberty Tours, que realitza gires fotogràfiques als voltants de Nova York. El sobrevol d'helicòpters és molt freqüent en aquesta ciutat, tant per a les gires turístiques com per als qui utilitzen aquest mitjà de transport per desplaçar-se als aeroports propers o a les residències d'esbarjo de Long Island.

La FAA va informar que la investigació del succés ha quedat a càrrec de la Junta Nacional de Seguretat del Transport (NTSB, en anglès).