L'empresa estatunidenca Maxar Technologies ha facilitat imatges aèries de l'abans i el després de la destrucció causada pels terratrèmols de Turquia. A través d'imatges satèl·lit s'ha documentat l'abans i el després de l'estat dels edificis i les infraestructures que han quedat devastades pels terratrèmols que van afectar aquest dilluns Turquia i el nord-oest de Síria. Les imatges mostren el pas dels sismes per Turquia i les seqüeles que han ocasionat a les ciutats turques d'Islahiye i Nurdagion. L'Autoritat de Gestió de Desastres i Emergències (AFAD) de Turquia va estimar en el matí del dimarts que més de 6.200 edificis del país han quedat completament destruïts, principalment a conseqüència del terratrèmol de 7,4 que va sacsejar el país de matinada i d'un posterior sisme, ja al migdia, d'una magnitud de 7,6 en l'escala de Richter. Per la seva part, a Síria, la Defensa Civil de Síria, coneguda com a 'cascos blancs', han assenyalat que més de 360 edificis han quedat completament destruïts, mentre que més d'un miler estan "severament destruïts". 

imatges aeries turquia Edificios en Islahiye
Imatges aèries dels edificis de la ciutat d'Islahiye / Maxar Technologies
imatges satelit turquia a Islahiye
Imatges aèries dels edificis de la ciutat d'Islahiye / Maxar Technologies

Més d'11.200 morts

La xifra de morts a causa dels terratrèmols ja ascendeix a més d'11.200, dels quals 8.574 es van produir a Turquia i 2.662 a Síria, segons els balanços publicats fins aquest dimecres, que apunten a més que més de 45.000 persones han resultat ferides a causa dels sismes. L'Autoritat de Gestió de Desastres i Emergències (AFAD), dependent del Ministeri de l'Interior turc, ha assenyalat en un comunicat que fins al moment s'ha confirmat la mort de 7.108 persones a les províncies  de Kahramanmaras, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya i Elazig, al mateix temps que ha xifrat en 40.910 el total de ferits. Més de 96.600 agents treballadors d'organitzacions no governamentals, equips de cerca i rescat i voluntaris es troben desplegats a les zones afectades. Per tal de facilitar el trasllat de personal i materials des d'Istanbul, Turquia ha creat un pont aeri. 

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, es desplaçarà durant la jornada d'avui a la zona per supervisar els treballs de cerca i rescat, segons la Direcció de Comunicacions de Turquia. El mandatari turc va declarar aquest dimarts l'estat d'emergència durant tres mesos en les deu províncies afectades pels terratrèmols. "Estem fent front a un dels majors desastres no sols en la història de la República, sinó també de la regió i del món", va manifestar. 

imatges aeries Nurdagi
Imatges aèries de la ciutat de Nurdagi / Maxar Technologies
Nurdagi imatges aeriesd
Imatges aèries de la ciutat de Nurdagi / Maxar Technologies